14 augusti 2013

Caroline Engvall - Skuggbarn


Den här boken handlar om sexhandeln med barn och tonåringar som finns i Sverige, japp du läste rätt den finns i Sverige även om många verkar blunda för den sanningen.

Vi får ta del av historier av barn som både har sålt sig själva och blivit sålda av andra, men i slut ändan så spelar det ingen roll om hur för i flesta fallen så handlar det om att barnen mår dåligt och ser sexet som ett sätt att skada sig själva.
Och de som söker hjälp blir många gånger inte trodda utan de får kämpa för att någon ska lyssna och tro på det de berättar har hänt, barnen skäms för det som de har blivit utsatta för eftersom de tror att det är deras eget fel.

Boken tar inte bara upp Linda, Johanna och Saras berättelser utan även fakta runt omkring som vilka är det som köper barn, vad innebär de olika brotten, vilka barn blir utsatta, så säger lagen, domar osv.

Jag som är insatt fick läsa mycket som jag redan visste, och tyckte stundvis boken blev lite tråkig men så mycket fakta men boken blev bättre men jag hade velat läsa mer om Linda Johanna och Sara, hur gick det egentligen efteråt fick de återfall osv
Betyg 3 av 5
en 3a för att jag anser att det är ett himla viktigt ämne att ta upp,
boken i sig hade kunnat vara mycket bättre skriven.
 

Boken finns att köpas bl.a på Adlibris  Bokus  CDON   

2 kommentarer:

  1. Ja, som sagt var, jag visste alldeles för lite, så för mig var den väldigt nyttig att läsa.

    SvaraRadera
  2. Jag gillade inte författarens tidigare böcker så jag är lite skeptisk men vi får se om jag läser!

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...