31 maj 2013

Bokbloggsjerka 31 maj – 3 juni

Jag var verkligen för nyvaken när jag läste vad frågan var på veckans jerka.
Jag läste, vilken är din favorit mat när det gäller böcker, jag funderade och insåg att näää jag fattar ingenting, kollade in Annikas svar och insåg att jag hade fel fel fel!
Veckans jerka ÄR "Vilket är ditt favorit FORMAT när det gäller böcker?" Vilken tur att jag läste så fel för annars var det en himla svår jerka!! 

Men det blev lite svårt ändå för jag har ingen direkt favorit så där.. men ett lååångt svar kan ni få i alla fall...

Inbundet
Jag har blivit mer för inbundet, men eftersom jag inte är super brydd om formatet och faktiskt sällan känner att jag måste läsa en bok här och nu så blir det oftast att jag väntar in böcker i pocket format istället. Måste ju tänka lite på ekonomin oxå. Dessutom när jag oftast bär omkring på minst 2 böcker om jag ska någonstans(det var värre innan jag fick barn) så då kan det bli jobbigt att bära omkring på inbundna böcker även om det oxå händer. Japp även fester och på hundträning får det följa med en bok....

Pocket
Det står flest pocket i min bokhylla, det ryms fler de väger mindre. De gör mindre ont att tappa i ansiktet om man somnar och får boken i skallen. De är oftast billiga(billigare) och finns i bra erbjudanden. Det jobbiga med pocket är om det är en tjockbok och dessutom kan texten(typsnittet) vara super litet så man blir trött bara av att se hur liten texten är. Sen är det så tråkigt när böckerna blir sönder böjda i ryggen men oftast brukar mina inte bli det för jag böjer inte mina böcker.

Dansktband
De böcker jag har läst med dansktband har jag både gillat formatet och innehållet, tror jag måste läsa en dålig bok för att veta säkert om det har varit formatet eller innehållet som gjort boken bra.
Dansktband känns lite som en blandning av inbundet och pocket så jag tror att det här är min favorit om jag måste välja en, men jag är inte så kräsen av mig att jag alltid måste ha min favorit.

E-böcker
Jag har bara läst en, har fått några gratis men så här på sommaren är det inte riktigt så att jag bär omkring på min bärbara dator för att läsa. På vintern tror jag det här kommer bli mer aktuellt eller om det regnar kanske men nä inte på sommaren i alla fall.

Ljudböcker
Fungerar super bra i bilen, på promenader osv men helst väljer jag en bok i riktigt format som jag kan ställa in i bokhyllan när jag är färdig. Därför kan det faktiskt hända att jag lyssnar på någon hyllvärmare :)


16 kommentarer:

 1. Blir riktigt nyfiken på danskt band nu som många nämner......vad är det och vilka böcker kan man skaffa i det formatet? Endast danska författare då eller?

  SvaraRadera
 2. Var tvungen att skratta när jag läste din "De gör mindre ont att tappa i ansiktet om man somnar och får boken i skallen". Been there, done that ;)

  När man är på resande fot finns det ingenting som slår pocket, enligt min åsikt.

  SvaraRadera
 3. Huvudet på spiken! Ingen idé att jag skriver ngt inlägg på det här temat, nu är allt klokt sagt :)

  SvaraRadera
 4. Danskt band gillade jag. Pocket är en annan favorit då de är så smidiga.

  SvaraRadera
 5. Men Anna läser du så tråkiga böcker att du får dem i skallen.
  Hehe jag höll på att få min Ipad i huvudet igår
  Mia

  SvaraRadera
 6. Haha, din kommentar om att tappa boken i ansiktet är klockren. Kan bara hålla med dig :-)

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 7. Haha jag läste också favoritmat :). Att pocket gör mindre ont att få i ansiktet är ju en klar fördel! :D

  SvaraRadera
 8. Danskt band är verkligen ett bra format :)

  SvaraRadera
 9. Gillar också ljudböcker i bilen.

  SvaraRadera
 10. Det finns säkert fördelar med alla format. Har dock ej fastnat för e-böcker och ljudböcker!

  SvaraRadera
 11. Danskt band känns lyxigt på något vis;-)
  Och din tolkning av frågan hade jag inte heller kunnat svara på:-)

  SvaraRadera
 12. Skratt...tappa boken i ansiktet. Det har jag gjort många gånger med inbundna böcker och vrålat rätt ut AJ!!

  SvaraRadera
 13. Danskt band är definitivt ett trevligt format :)

  Jag råkade en gång peta ned mina böcker i sömnen och vi kan ju säga att jag skrek när jag fick dem över mig... bara inbundna böcker...

  SvaraRadera
 14. Danskt band eller storpocket är mina favoriter. Men en inbunden bok blir snyggast i bokhyllan.

  SvaraRadera
 15. Jag gillar inbundna i första hand och pocket i andra, men helst varken e-böcker eller ljudböcker... Danskt format vet jag inte vad det är, så det får jag kolla upp!

  SvaraRadera
 16. Olika format passar för olika tillfällen.

  SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...