14 april 2013

Deckar bokcirkeln

Nu är ni några som har visat erat intresse så nu måste vi spåna lite på hur NI vill ha det här?
De som har anmält sig är,   Elisabeth  Anna A   Madde  Zelly  Kajsa  Malin  &  Jag [Anna] ;)                       

Hur många böcker?
Jag läser själv helst deckare men när man läser annat, får lite olika rec-ex så kanske vi ska nöja oss med 1 eller max 2 böcker i månaden? Man kan ju variera beroende på hur fort man läst ut osv..
För har alla läst klart och vill påbörja nästa bok kan man ju starta tidigare?
Har man redan läst en bok som blir vald så gör man som man vill om man vill läsa en annan bok av författaren, läsa om boken eller bara strunta i det. Man kan ju diskutera ändå om man vill :)
Och har man inte tid så finns det ju inga krav på att man MÅSTE hinna läsa boken..

Diskuteras när var hur? 
SKYPE, msn finns ju inte mer utan det är skype som gäller och där kan man göra chat grupper med bara oss....  FACEBOOK, även där kan man göra en grupp.
Facebook: Finns som Deckar Cirkeln på facebook nu.

Fördelen med att diskutera med text är att om någon är sen eller händer någonting så man har inte möjlighet att sitta vid datorn just då vi har bestämt/tänk diskutera boken så kan man ta del av det vi har skrivit efteråt och man blir inte utanför + att alla vill kanske inte sitta i en cam och prata eller inte har möjlighet att gå undan för att göra det. (Så himla kul är det inte att försöka lyssna och prata med barn/syskon/sambosar/föräldrar/husdjur som försöker plocka på ens uppmärksamhet)

Så nu vill jag att ni sprudlar lite förslag på hur ni vill att det här ska bli så bra som möjligt, man kan ju alltid prova och göra ändringar om det inte känns bra!
Om det är någon mer som vill haka på så hojta!
Tjingeling// [Anna]

Ps: Jag uppdaterar här allt efter ni har gett någon kommentar...


7 kommentarer:

 1. Facebook och en diskussionstråd där låter bra :)
  1-2 böcker i månaden låter lagom tycker jag.

  SvaraRadera
 2. 1-2 böcker i månaden tycker jag också låter bra. Det är en hel del böcker man ska hinna med som det är ;)

  Att diskutera via skypes chattfunktion kan vara något eller ännu bättre som Elisabeth skriver facebook och en diskutionssionstråd där där låter bra tycker jag. På så sätt missar ingen något om den inte har möjlighet att medverka just när vi bestämmer att vi ska diskutera. Så Facebook tycker jag låter som en bra ide :)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också att FB grupp låter bra. Precis som du säger så kan man läsa ikapp på den senare + att ibland så kommer man ju på saker kanske någon vecka senare eller så och då kan det ju vara kul att kunna fortsätta diskussionen.

  Tror att sikta på en först låter bra, så kan vi ju se hur det blir sen. Man kan ju vilja sticka emellan med andra böcker (jag är t ex med i en IRL bokklubb).

  SvaraRadera
 4. Jag hänger gärna på er bokcirkel om det inte är försent. Kul!

  /Kajsa

  SvaraRadera
 5. Jag tycker en Facebookgrupp låter som en mycket bra idé. Håller med om det ni redan skrivit: bra att kunna följa diskussionen i efterhand och lägga till saker till diskussionen i efterhand.

  SvaraRadera
 6. Idén låter hur bra och rolig som helst! Men jag vet inte om jag kommer att hinna läsa en specifik bok efter "schema" just nu :/ Men jag hoppar gärna på närmre sommaren om ni fortfarande kör då! :)

  SvaraRadera
 7. Är gärna med om det inte är försent? Läser ofta deckare och är för tillfället "bokcirkellös"

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...