12 april 2013

Bokbloggsjerka 12 – 15 april

Kan du ge tips på böcker som man absolut inte kan lägga ifrån sig? Ge gärna förslag på olika böcker inom olika genrer men ibland är ett tips lika bra som tio.

Hm, då ska vi se vad vi kan åstadkomma den här veckan, första tanken var plätt lätt eftersom jag har en lista på mina favorit böcker. Dock hoppas jag att ni INTE tipsar om massa bra böcker som jag måste läsa för jag känner just nu att jag har nog att läsa för några år och vill inte att det kommer ut några fler böcker och vill inte riktigt veta vilka böcker som ska skrivas upp på bok-önskelistan :/

1) Den jag håller på med nu, Kristina Ohlsson - Davidsstjärnor, är i alla fall första halvan SUPER bra, jag kan inte tala om resten för har bara läst halva. Men jag älskar alla Kristina Ohlssons böcker & Stefan Tegenfalks & Lars Keplers.

2) Susanne Collins - Hungerspelen är oxå en bok som tilltalade mig, jag har inte läst del två och tre men det kommer och jag hoppas de håller lika hög kvalite.

3) Dave Peltzers böcker om pojken som kallades Det läste jag när jag var yngre och det är hemskt men gripande läsning och man får väldigt bra insikt i allting. Även hans bror Richard har släppt en bok som jag har läst och då fått ta del av andra sidor av det som hänt och hur det gick för han när Daveförsvann från familjen.

4) Twillight böckerna ÄLSKADE jag ;)

5) John Greens - The fault in our stars var en bok som jag grät grät och grät till trotts att hela handlingen var väldigt förutsägbar.


6) Nora Roberts Nyckel trilogi gillade jag när jag läste den för några år sedan.

16 kommentarer:

 1. John Greens The Fault in Our Stars är en bok som jag har sett fram emot att läsa ett tag nu. Jag har reserverat den på biblioteket och jag hoppas att jag får hem den snart :)

  Jag älskade Hungerspelstrilogin. Första boken var nog allra bäst men alla böckerna höll hög standard, tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Jag älskar Nyckelntriologin. Tycker dom böckerna kunde få filmatiseras också.

  Twilight tycker jag inte om och har inga som helst planer på att läsa, däremot tycker jag jättemycket om Genom dina ögon.

  SvaraRadera
 3. Kul att Kristina Ohlssons nya är sådan för jag har nämligen inte börjat på den, även om den står här redo! :) Hungerspelen hade jag också svårt att slita mig från.

  SvaraRadera
 4. Hungerspelen och John Green funkade inte alls för mig. Men Kristina Ohlssons böcker håller jag med om, och jag ser fram mot Davidsstjärnor.

  SvaraRadera
 5. Nora Roberts Nyckeltriologi har jag aldrig läst men jag tror jag har den någonstans
  Mia

  SvaraRadera
 6. Ingen jag har läst här. Än. Naturligtvis kommer jag att läsa Davidsstjärnor :)

  SvaraRadera
 7. Twilight hade jag också svårt att lägga ifrån mig när jag läste dom :)Vet inte om jag hade känt lika för dom nu, men då var de riktiga sträckläsare!

  SvaraRadera
 8. The Fault in Our Stars vill jag hemskt gärna läsa :)

  Hungerspelen har jag hemma och väntar på mig.

  SvaraRadera
 9. Jag ser mycket fram emot Davidsstjärnor, jag har läst de som kommer före. Dave Peltzers böcker lämnade stora avtryck efter sig. John Green har jag inte läst än men är sugen på.

  SvaraRadera
 10. Hungerspelen står i bokhyllan och väntar på att bli läst.

  SvaraRadera
 11. Sv. Jag hade helt glömt bort att jag läst den, men blev sugen på att läsa den efter att jag sett The Host. På ett sätt gillar jag filmen mer, på ett sätt boken. ::)

  SvaraRadera
 12. Nyckel-trilogin är väldigt bra. Det är en av mina favoritserier när det gäller Nora Roberts.
  Hungerspels-trilogin är också en favorit. Jag tycker jättemycket om hela serien men den tredje boken är inte riktigt lika bra som de två första delarna.

  SvaraRadera
 13. Kristina Ohlssons böcker ska jag se till att skaffa omgående. Men jag behöver fler timmar på dygnet helt enkelt ;)

  Dave Peltzers böcker är verkligen så bra, hemska men ack så himla bra.
  Yay för Twilight böckerna, älskar dem fortfarande :)

  SvaraRadera
 14. Nr 1-3 på din lista håller jag med om och minns och ler :) De andra har jag inte läst...

  SvaraRadera
 15. Jag gillar Kristinas böcker, jag är nyfiken på hungergames, men de andra på listan är inte min sorts böcker tror jag...

  SvaraRadera
 16. Hungerspelen var inte riktigt "my cup of tea".

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...