31 december 2012

Suzanne Collins - Hungerspelen

Vilken tid det tog för mig innan jag lyckades påbörja och läsa Hunger spelen men sen satt jag fast med boken i handen och läste tills första boken tog slut. Ska läsa några andra böcker innan jag ger mig i kast med del två(Fatta eld) och sedan tredje(Revolt) och sista delen. 

Varje år direktsänds Hungerspelen som är en stor medial händelse, det ska vara bra och intressant och spelledningen gör allt för att det ska bli det oxå även om de själva måste lägga sig i för att få som de vill.
Det finns 12 distrikt och två ungdomar från varje lottas fram(förutom från de rikare distriken där det finns frivilliga) det ska vara en kille och en tjej och när tävlingen börjar så är det bara en som kommer överleva.

Ungdomarna stylas och tränas och visas upp i tv och sedan får folket rösta hur länge var och en kommer överleva, hur många de kommer ha ihjäl och man kan även sponsra sina favoriter men ju längre tävlingen går desto dyrare blir sakerna.

Katniss Everdeen är 14 år och lever i det fattiga distrikt 12, hennes liv går ut på att skaffa mat på bordet åt sin mamma och lilla syster Pim. Och när namnet Primrose Everdeen dras så tvekar inte Katniss en sekund utan offrar sig att ta hennes plats i spelen.

Wow vilken bra bok, jag förstår inte att jag har väntat så här länge med att läsa den och jag ska även se filmen. Den här boken är så modern i sin handling och man vill i slutet på varje kapitel läsa ett till för att få veta hur det ska gå för Katniss. 
Betyg 5 av 5

2 kommentarer:

  1. Sv: Ja, verkligen, man kan välja och vraka ;)

    SvaraRadera
  2. Jag har varit helt fast i böckerna sen jag började! Läste ut catching fire idag och har lite ångest över att jag bara har en bok kvar! Hittade inte något om dom senare böckerna, har du läst dom än?

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...