2 december 2012

Bellas jultävling

Om det nu är någon mer än jag som är sugen på ett hemligpaket med pocketböcker så kika in hos Bella som har en tävlinga så här första advent :)

Jag hoppas verkligen att jag vinner!! :)

Bella vill att vi ska skriva om vårat bästa julminne.
Jag har alltid älskat julen, när jag var liten så var det så underbart att ha hela familjen samlad, leta morgon paket, äta gott, öppna paket, och att hela dagen går ut på att bara mysa. Doften av riktig gran, tjuv nypa och skaka lite(på den tiden visste man ju inte vad någon skulle få, nu vet man nästan alla..) Ej att glömma alla tv traditioner kring jul, till och med uppesittar bingolotton gör julen juligare, inte heller glöggen i små koppar och att man kan äta godis nästan hela dagen utan vuxna som påpekar det ;) 
...nu x antal år senare så har jag fått en lillebror som börjar bli stor(han är 16 år yngre än mig), jag har även fått syskonbarn, sambo, egen dotter + en hel drös med hundar. Men jag har väldigt svårt att få den där stämningen som man hade som liten, bara doften av morfars pipa, farfars röst, farmors påpekande att man ska äta mer, mormors busiga leende och alla deras olika sätt att kramas.
Jag älskade julen som liten, men nu försöker jag göra julen så bra det bara går för de som nu är barn i skaran , för jag vill verkligen att de ska få känna att julafton är en speciell dag där det egentligen inte är klapparna som är bäst utan den där speciella stämningen som bara är julafton.

2 kommentarer:

  1. Åh vilket fint minne! Och håller med dig att det inte är samma sak som förr när man var liten. Man får göra det bästa av det helt enkelt :)

    SvaraRadera
  2. Visst är det synd att den där magiska stämningen avtar med åren? Jag älskar julen och december månad, men det kommer aldrig bli som när man själv var barn. Men det gör alla tidiga julminnen så starka! (:

    SvaraRadera

Mikael Ressem - Kodnamn Styx

  Titel & Omslag Ett väldigt snyggt omslag med en titel som passar perfekt tilol bokens handling.  Handling Militären har elitförbanden....