23 augusti 2012

Man on a ledge

Den före detta polisen Nick Cassidy satt två år i fängelse för en diamant stöld som han själv säger hävdar att han är oskyldig till. Han har varit på flykt ett tag men nu befinner han sig på en avsats utanför ett hotellrum på en skyskrapa på Manhattan, New york. Har han tänkt hoppa? På nolltid har han poliser, media och stadens befolkning som publik och de följer hans minsta steg och undertiden märker ingen den kupp som äger rum på andra sidan, hos ägaren till diamanten som han är anklagad för att ha stulit. (Man kan inte stjäla samma sak två gånger...)
Polispsykologen Lydia försöker övertala Nick Cassidy till att inte ta självmord men han ger henne ledtrådar och ju mer hon själv börjar gräva desto mer får hon en känsla av att polisen inte gjorde ett ordentligt arbete kring Nick och den stulna diamanten.

Betyg 5 av 5
Den här filmen gillade jag skarpt, för även om vissa delar var förutsägbara så satt man och gissade en hel del om vad som skulle hända och vem som gick bakom ryggen på vem. Jag som gärna gör någonting samtidigt som jag tittar på film kunde inte göra annat än att titta på filmen, ville inte missa någonting! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...