6 augusti 2012

Jenny Han - Sommaren jag blev vacker

Nu har jag läst första delen av tre om Belly hennes storebror Steven samt deras sommarkompisar Conrad & Jeremiah som är bröder och deras mammor. Varje sommar har båda familjerna tillbringat vid havet i ett gemensamt hus, men på senare år har inte papporna varit med utan jobbat eller lever ett nytt liv med sin nya flickvän.
Conrad & Jeremiahs mamma Susannah har cancer så ungdomarna får klara sig rätt mycke själva och den här sommaren har Belly blivit stor nog för att få delta lite mer och inte alltid vara för liten. Conrad är mest arg och håller sig för sig själv vilket frustrerar Belly när hon varit kär i han sedan hon var 10 och nu snart är 16 år.

Betyg 5 av 5
Jag verkligen älskade den här boken, en perfekt sommarbok som var lätt att läsa och ungdomarna har mycket känslor och beskrivs väldigt trovärdigt. Jag gillar att den bara skrivs ur Bellys synvinkel för då får man inte svar på sina frågor i förväg. Boken har ett avslut men finns plats för så mycke mer så nu ska jag hugga in i del två och hoppas den håller samma klass vilket böcker sällan gör när det är en mellan del i en triologi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...