3 juni 2012

Pär Fontander - Svart hav


Den här boken handlar om Peter Lindh(han kallas för Pedro) som är en svensk journalist men som för tillfället är och frilansar i södra Spanien. En natt ringer hans närmsta vän Manolo och ber han komma ner till stranden där något fruktansvärt har hänt. Väl på plats så ligger det svårt sargade kroppar uppspolade på land och man försöker leta överlevande, de hittar en tillslut en man som hinner viska två ord till Peter.
Pga dessa två orden som han inte ens minns så får Peter ett kuvert uppspikat på sin dörr, i det ligger det en människotunga vilket är ett tecken på att någon tycker att han inte ska berätta det han vet. Peter misstänker att det finns en läcka inom polisen och det verkar bara sätta folks liv i fara om Peter och Manolo har med dem att göra men deras nyfikenhet är för stor och de fortsätter luska i vad om händer, är det "bara" människosmuggling eller är det mer saker som händer?

En bra bok som är lätt läst och håller ett lagom tempo som dessutom inte slutar som alla andra..
Betyg: 4 av 5

2 kommentarer:

  1. SV: Ja jag lär väl kolla in det första avsnittet enbart för att se hur det är men det låter inte alls som något jag tänker följa!

    SvaraRadera
  2. Sv: tycker också att den är jättefin, speciellt ljuset på fjädern och skuggan på botten... :) Om du gillar böcker om änglar och demoner (?) så kan jag förresten rekommendera boken, för jag tyckte den var riktigt bra :)

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...