15 maj 2012

Mats Ahlstedt - Dödsängeln

Första delen i Mats serie om länskriminalarna Sören Högström & Fatima Wallinder i Göteborg. Direkt kastas man in händelserna och man får allt eftersom lära känna huvudpersonerna i boken men det går i ett högt tempo.

En dressyrdomare skjuts till döds under en ryttartävling i Skåne, polisen lyckas snabbt hitta mördaren eftersom han direkt efter mordet råkar krockar med en älg, hade det inte hänt så kunde han ha dött av den bomben som någon hade placerat under hans bil men han dör av en tredje orsak, någon kväver han undertiden som han är inskriven på sjukhuset.
Vem anlitar en yrkes mördare att mörda en dressyrdomare och sedan gör allt för att han i sin tur ska dö?
En till man blir mördad och poliserna misstänker ett samband, men vilket? De är båda äldre män med gott om pengar men räcker det för att någon ska vilja dom illa?

Fatima är inte med i början utan hon blir flyttad från Skåne till Göteborg pga problem med några kollegor, hon är född i Somalia och kvinna, man kommer antagligen i flera böcker få ta del av hennes kamp mot nazister och de som inte accepterar kvinnor inom vissa yrken.

En lättsam deckare som suger med en från första sidan till sista, kul med någon som vågar dra ut på lösningen av mordet så man inte visste vem det var efter halva eller att man får sitta och läsa ordbajseri efter att poliserna i boken har konstaterat vem mördaren är.
Det ska bli riktigt spännande att börja med del två med en gång för att se om författaren fortsätter vara bra eller om det var en lycko träff.

Mitt betyg: en 4 av 5 möjliga,
detta p.g.a att man ibland (trots att boken inte är så lång) känner av utfyllnads delarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unni Lindell - Drönaren

  Cato Isaksen #12 Titel & Omslag Den här titeln passar så bra och omslaget är riktigt snyggt.  Handling  Drönaren svävar fram över  gra...