29 maj 2012

L.J.Smith - [tVD] - Uppvaknandet/&/Kampen


Elena är skolans populäraste tjej som kan få vilken kille hon vill, när den nya killen Stefan som verkar mörk och mystisk så vet Elena att han ska hon ha till varje pris. Men han är inte riktigt den han utger sig för att vara utan han bär på en mörk hemlighet.
Stefan har även en bror, Damon som kan förvandla sig till kråka och som verkar dyka upp lite överallt och lyckas göra Elena illa till mods samtidigt som ha vill döda Stefan. De vill båda ha Elena, mycke för att hon påminner om Kathrine men de har verkligen inte samma personlighet.

Jag tycker egentligen inte att det händer speciellt mycke i den här boken(del1&2) men samtidigt händer det massor som händer senare i serien... men det ska tydligen vara rätt stor skillnad på böckerna och serien så det ska bli spännande att se vad som kommer hända, för vet man att det inte är samma hela tiden så behöver man inte vänta på att det och det ska hända.

Läs inte här nedan om du inte vill veta vad som händer i boken...
En riktigt bra bok där massor skiljer sig från serien, det är lite namn, hårfärgerna på Elena och Caroline. Jeremy existerar inte men Elena har en lillasyster som är 4?år. Tyler och Caroline är riktiga elak personer. I boken så kan även vampyrerna förvandla sig till ett eller två olika djur. Damon och Stefan verkligen hatar varandra och försöker döda varandra på riktigt vilket jag inte minns från början av serien, men det kanske var så?
Det är även med några personer som jag inte riktigt har fått grepp om, de kanske var med i början på serien men att jag bara inte kommer ihåg dom. Slutet av boken påminner om slutet av serien i säsong 3(Elena blir förvandlad), men måste fortsätta på nästa bok för att få svar på lite frågor.

Betyg 4 av 5
hade jag inte sett serien hade jag haft svårt att hålla reda på alla karaktärer..

1 kommentar:

  1. Har också den här boken i bokhyllan + del 3 & 4 men det är så många som sagt att den skiljer sig väldigt mycket från serien samt att Jeremy inte existerar utan att Elena istället har en lillasyster(?)...så jag har dragit mig lite för att läsa böckerna eftersom jag <3 tv-serien ;)

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...