12 maj 2023

B.A. Paris - Ta mig tillbaka

 


Titel & Omslag
Omslaget hade helt klart kunnat vara snyggare, titeln däremot är rätt bra även om det avslöjar lite väl mycket... 

Handling
Finn och Layla är unga, förälskade och på semester. De kör på motorvägen när Finn bestämmer sig för att sanna på en rastplats och gå på toaletten. Han hoppar ur bilen, låser dörren efter sig och går in. När han kommer tillbaka är Layla borta - och syns aldrig mer till. Det var den historien Finn berättade för polisen. Men det är inte hela historien.

Tio år senare är Finn förlovad med Laylas syster Ellen. Deras gemensamma sorg över det som hände Layla har fört dem samman, och nu tänker de fortsätta ihop. Men Layla ligger ändå alltid mellan dem, mer än någonsin nu när de ska gifta sig... 

Och sedan en kort tid före bröllopet, får Finn ett telefonsamtal. Någon från hans förflutna har sett Layla - mitt på ljusan dag. Efter det inträffar även andra märkliga händelser: försvunna föremål från Laylas förflutna dyker upp runt Finns och Ellens hus. Det kommer e-brev från främlingar som verkar veta för mycket. Hemliga meddelanden, ledtrådar, varningar. Om Layla lever - och är Finn på spåren - vad vill hon? Och hur mycket vet hon?   

Mina åsikter 
Jag vill verkligen gilla den här boken, men jag fastnar inte för huvudkaraktären Finn, Layla är ju försvunnen så henne har jag ingen åsik om och Ellen är som en grå skugga i bakgrunden bara. 

Försvunna föremål? Ja alltså det är ett försvunnet föremål som det dyker upp flera exemplar av, inte flera olika.  

Slutet!?! Kan inte berätta men alltså det är så snett och vint och jag får inte alls ihop det och köper det inte för 5öre. Snälla har någon annan läst som har en åsikt om slutet? Diskutera det gärna med mig! 

Spoiler varning!
Men va? Vad är det för fel på slutet? Att Layla skulle ha tagit över rollen som Ellen och gör det så bra att Finn inte förstår att det är syrran? Och varför inte vara ärlig mot han? De blev tillsammans igen... alltså nej nej nej det här blev bara jätte konstigt. 


Betyg 2 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...