24 april 2023

Henning Mankell - Steget efter

 Titel & Omslag
Jag gillar inte riktigt omslaget däremot titeln passar väldigt bra. 

Handling
Midsommarafton 1996. Tre ungdomar stämmer möte i en undanskymd glänta på Österlen. Det byter om för att i sommarnatten utföra sina hemliga rollspel. Men bakom ett träd väntar någon som ger deras fest ett makabert slut. 

På polishuset i Ystad råder sommarstiltje. Kurt Wallander kämpar med sina föresatser om ett hälsosamt liv. Plötsligt hittas en polisman död. Det blir tydligt hur lite de alla vet om vad som pågår omkring dem. En okänd mördare går lös. Deras enda ledtråd är ett foto på några ungdomar i historiska kläder och peruker. Aldrig tidigare har Kurt Wallander tvingats gräva i en arbetskamrats innersta hemligheter. Det han finner är något han aldrig kunnat föreställa sig. 

Mina åsikter
Den här boken var riktigt spännande! En kollega till Kurt Wallander och gänget som blir mördad, men hur hör det ihop med ungdomarna?  Storyn är riktigt bra och boken får ett bra driv när det finns flera ledtrådar att följa som sen vävs ihop riktigt snyggt. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...