17 januari 2023

David Lagercrantz - Mannen som sökte sin skugga

 

Millennium #5


Titel & Omslag
Lite tråkigt omslag, 

Handling
Lisbeth  Salander avtjänar ett kortare straff på kvinnofängelset Flodberga och gör att för att hålla sig undan konflikterna mellan fångarna. Det dröjer inte länge förrän Benito, den informella ledaren, utmanar henne, särskilt sedan Lisbeth försvarar en ung kvinna från Bangladesh som trakasserats i cellen intill. 

Lisbeth får besök av Holger Palmgren. Han har fått tag i dokument som kastar nytt ljus över myndigheternas övergrepp i hennes barndom. Hon ber Mikael Blomkvist om hjälp att ögra några efterforskningar. Spåren leder till en viss Leo Mannheimer, delägare i Alfgred Ögrens Fondkommissionär. 

Hur hänger en välartad finanskilles bakgrund ihop med Lisbeths? Och hur ska Lisbeth hantera hoten från Benito och hennes gäng som trappas upp alltmer? 

Mina åsikter
Den här boken gillade jag. Det var intressant hur de luskade fram information, fängelsedelen var riktigt spännande och allting kring myndigheterna och tvillingar var riktigt spännande att få veta hur allting låg till. 

Det ska bli spännande att få läsa tredje och sista delen (eller 6e)  och se vad för slut den här serien riktigt får av David Lagercrantz. 

Jag tycker dock att Mikael Blomkvist är mer anonym i David böcker än i de tre första och jag har ju för mig att Mikael och Lisbet hade mer av en relation. 

Spoiler varning! 
Det är helt sjukt att man tagit tvillingar och sen separerat dom som ett jäkla experiment, vissa har fått hamna bra andra dåligt och sen se om de får samma färdigheter och vad nu allt deras experiment visade. Arv och miljö, vilket sätt att behandla människor alltså! 

Betyg 4 av 5 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...