26 oktober 2022

Sören Olsson - Spökmysteriet

Luna och superkraften #5
 
Titel & Omslag
Ett omslag som passar bra ihop med tidigare böcker i serien, och både omslag och titel passar ihop med bokens handling. 

Handling
Hemma hos Wille händer märkliga saker. Föremål flyttas runt av sig själva, från källaren hörs höga smällar om nätterna och hunden Ludde kan inte sluta skälla. Men i huset bor ju bara Wille, syrran och deras pappor, så vem är det som får allt kusligt att hända? 

Ja det verkar faktiskt som att ett spöke har flyttat in, men vad vill det? Luna inser snart att hon kan förstå spöket med sin superhörsel - men det hon får höra gör bara mysteriet ännu konstigare. Vad bär spöket på för meddelande till de levandes värld, och vad har egentligen den mystiska blå fågeln med saken att göra? 

Mina åsikter
Den här boken känns kort, inte att den är kortare än de tidigare men det händer egentligen inte särskilt mycket och boken slutar dessutom utan ett riktigt avslut. Vi får avslut på vissa delar men då kommer en cliffhanger och det är rätt tråkigt med cliffhangers i barnböcker, jag vill ha mycket spänning  högt tempo och bra avslut. 

Spoiler varning!
Vad skönt att de kom på vem spöket var och varför den spökade. Däremot fick vi inte veta varför fågeln hade rest i tiden, det får vi veta i nästa bok tydligen. Jag tycker det är tråkigt att Luna ska fortsätta att vara konstig i ögonen på sina klasskompisar, att hon har kompisar men bara ibland på rasterna, för de har inte rast samtidigt som henne. 

Betyg 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...