3 oktober 2022

Buthler & Öhrlund - Mord.net

 

Jacob Colt #1

Titel & Omslag
Sjukt tråkigt omslag, däremot är ju titeln rätt fyndig. 

Handling
En ung flicka i Hässelby blir brutalt ihjälskjuten av en tysk ingenjör hon aldrig träffat. 

En fyrtiosjuårig mor i Australien och en av topparna i Stockholms finansvärld förvandlas plötsligt till kallblodiga mördare. 

Vem är den amerikanske soldatensom bryter nacken av en dataprogramerare på färjan mellan Helsingfors och Stockholm och varför mördar en ledande politiker i Italien ägaren till ett pappersföretag i Malmö? 
Världens poliskårer står maktlösa när en våga v uppklarade mord sveper över en lång rad länder, samtidigt som internationella företag utsätts för utpressning på nätet i stor skala. 

Den svenske polisen Jacob Colt arbetar med några av fallen som inträffat i Sverige och när han tar kontakt med utländska kolleger, bland dem Hextor Venderaz på FBI, börjar de ana ett samband mellan de till synes godtyckliga morden.  Spåren pekar mot Ryssland där mörka krafter har byggt ett gigantiskt mordnätverk med hjälp av internet... 

Mina åsikter
Vi får lära känna Jacob Colt och hans första fall. I början är det en rätt spretig handling men allting vävs ihop riktigt i slutet då vi får en förklaring på en del frågor. Handlingen är gråskalor, det finns ingenting svart eller vitt, vem vill inte hämnas sin dotter som har blivit våldtagen och förövaren kommit undan med det.  
  
Till en början hade jag dock lite svårt med uppläsaren, men det gav med sig längre in i boken. 


Betyg 3.5  av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...