3 maj 2022

Unni Lindell - Sockerdöden

 Titel & Omslag
Omslaget passar rätt bra till handlingen men hade kunnat göras om så mycket bättre, finuligare och snyggare. Titeln däremot är klockren.

Handling 
Sexton år har gått sedan Kari Helene hittade sin lillebror död på golvet. Då avskrevs tragedin som plötslig spädbarnsdöd. Nu minns Kari Helene något helt annat. Någon hon förträngt. 

Polischefen Martin Egge är en vän till familjen och den enda Kari Helene vågar avslöja allt för. Men kvällen före deras avtalade möte blir Martin påkörd av en bil och dör. Oslopolisens våldsrotel får därmed ett uppmärksammat mordfall på sitt bord. Inspektör Marian Dahle drabbas även personligen: om det komemr fram hur nära hon och Martin stod varandra riskerar hon att flyttas bort från utredningen. I sin sorg sätter hon den egna karriären på spel och hela polisteamet på hårda prov. 

Mina åsikter

Det här är en riktigt spännande bok och vi kastas rätt tidigt in i handlingen. Däremot känns det verkligen som att Marians och Catos relation tar ett stort kliv tillbaka motför var vi lämnade dom i förra boken. Hon förstår verkligen inte att hon inte kan få sin vilja fram till varje pris i alla lägen och när hon inte får som hon vill så gör hon ändå som hon vill och detta gör mig jätte irriterad. Marian är så svår att gilla samtidigt som hon är super smart men det måste vara jätte svårt att ha henne på en arbetsplats. 

Spoiler varning! 
Så Marian fick ärva polischefen, hur kommer det här ändra hennes liv? Hur kommer hennes relation med kollegorna bli nu? Visst allting ordnade sig till slut men ändå, det känns som hon hela tiden skaffar sig många ovänner. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...