5 maj 2022

Anna Snoekstra - Docksamlaren

 Titel & Omslag
Så passande omslag och titel!

Handling
Rose har alltid drömt om att bo i en storstad och jobba som journalist på kända tidningar. Istället häller hon fortfarande upp öl åt lokalbefolkningen på krogen i den australiska lilla småstaden. Men allt förändras när små flickor i trakten börja få gåvor av en mystisk främling - i form av porslinsdockor som ser ut exakt som flickorna själva. 

Snart börjar skräcken och paranoian sprida sig som en löpeld i samhället. Vad vill främlingen säga med sina skrämmande presenter? Rose griper tillfället och börjar skriva om "Docksamlaren". Men det dröjer inte länge innan hennes artiklar får oanade följder. 

Mina åsikter
Jag hade högre förväntningar på den här boken. Vi får följa Rose men allting är väldigt segt och långdraget och det händer så mycket i slutet. Jag blir så arg under de sista 100 sidorna i boken, det händer så mycket hemskt och man känner sig uppgiven, för det känns som att personen kommer undan med det mesta. 

Boken hade fått högre betyg ifall att den hade haft med driv i första halvan, men då får vi mest läsa om Rose och hennes liv och det är ju inte speciellt händelsefullt. 
Och fallet med porslinsdockorna, alltså det är ju lite creapy men samtidigt händer det inte så mycket annat kring det i första halvan vilket gör boken seg och därför får den 3+ i betyg. Hade den haft högre tempo, inte nödvändigt vis så högt som i slutet på boken men ändå högre än det har så hade boken fått högre betyg. 

Spoiler varning! 
Frank måste ju vara det största puckot som finns, misshandlar någon som är bög för att han inte ska "ge" sig på barn. Och att han sen misshandlar en till kille så att han nästan dör, sen misshandlar han och skulle inte tveka att våldta tjejen han är kär i. Jag blir så förbannad, och det är SÅ skönt när Rose lyckas sätta dit Frank för knarklangning, vilket gör att han inte kan vara polis mer, det är en klen tröst med tanke på allt han gjorde. 

Så tråkigt när Will inte ville träffa Rose igen, det var ju inte hennes fel att han blev misshandlad. Och fick Will veta vem hans son var? Att det var den försvunna pojken Ben. 

Betyg 3+ av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...