25 maj 2022

Pernilla Eriksson - Släcka liv

 

Lilly Hed & Liv Kaspi #2

Titel & Omslag
Snyggt omslag som passar väldigt bra till handlingen så även titeln. 

Handling
Det går inte att slå ett larm, inte att ringa på hjälp, det går inte ens att tända en lampa...

Ett olöst mord skakar den norrländska byn Skageby och polisutredare Lilly Hed och kriminalinspektör Liv Kaspi kallas in. En extrem höststorm drar in över Sverige med utslagen el, översvämningar och skyfall, nedfallna träd och lilla Skageby drabbas hårt. All kontakt med omvärlden bryts och dolt i mörkret sker ytterligare ett mord. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. 

Mina åsikter
Den här boken är riktigt spännande och som vanligt är Pernilla duktig på miljöbeskrivningar vilket gör att man känner hur regnet öser ner och hur mörk stämningen är när ljuset är utslaget och åskan smäller utanför. 

Jag gillar Lilly och Liv, två tjejer som inte tar någon skit och som vågar ställa de tuffa frågorna. Sen är de grymma som poliser och gör det som måste göras, och ser verkligen framemot att läsa fler böcker med dem i huvudrollen. 

Spoiler varning! 
Så skönt att Lilly fick det där mailet,  och att hon fick ge sitt ex svar på tal. Spännande om hon är gravid men frågan är om han kommer försöka ge sig på henne innan rättegången blir av eller om han bara kommer vara en skugga i bakgrunden tills han försvinner helt. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...