19 mars 2022

Unni Lindell - Orkester graven

 

Cato Isaksen #5

Titel & Omslag
Vilket läskigt omslag, det ger mig kalla kårar i alla fall och lockar inte speciellt mycket till läsning. 

Handling
Siv Ellen Blad, tonårsmamma, postkassörska och passionerad  violinist, hittas mördad en natt i början av januari.  Det tar inte lång tid innan kriminalkommissarie Cato Isaksen hittar möjliga misstänka. En utflyttad äkta man. En potentiell älskare. Och det har funnits fler män i offrets närhet, män som har haft möjlighet att döda och sedan låta sig uppslukas av natten utan att bli sedda. 
Men vilket är motivet? Alla uppslag tycks glida som kvicksand mellan Cato Isaksens fingrar, gång på gång hamnar han i en återvändsgränd och får börja om från början. 

Och hemma väntar familjen. Hustrun Bente, deras två tonårssöner och så minstingen Georg. Sjuåringen som Cato Isaksen har med en annan kvinna. Barnet som alltid kommer i kläm, pojken med den livliga fantasin.  När Georg börjar tala om farbrorn som hämtar honom på fritids avfärdar hans far det som ännu en låtsasvän. Men så går det upp för Cato Isaksen att den farbror Georg pratar om är den mördare han letar efter. 

Mina åsikter
Vi får lite väl mycket information av baksides texten, det är iprincip en sammanfattning av boken vilket då också gör att man går och väntar på att saker ska hända. Hade man inte fått så mycket information där så hade jag nog gillat boken ännu mer.  

Jag förstår inte hur Bente står ut med Cato, hon får dra allt lass hemma och hon jobbar, skulle hon inte bryta jobb? Dessutom ta hand om sina barn och Catos otrohetsbarn och jag förstår att hon tycker det är jobbigt med Georg, men nu har de ju bara han varannan vecka så det gnälls mindre om Georg samtidigt som han verkligen hamnar i centrum i den här utredningen. 

Jag tror att nästa bok kan ge lite ny energi, med lite nya karaktärer, så länge Cato håller byxorna stängda då alltså! 

Spoiler varning! 
Vilket grötigt fall, vi förstår ju att det kommer gå bra med Georg, alltså han kan inte bli kidnappad för evigt eller bli mördad eftersom han är Catos son. Vilket då tar bort lite av spänningen. 

Betyg 3.5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...