10 januari 2022

Dag Öhrlund - När regnen upphör

 

Ewert Truut #6

Titel & Omslag
Ett snyggt omslag som passar bra ihop med de andra böckerna i serien, titeln i den här boken var väll lite si så där. 

Handling
Sveriges mest älskade kommissarie, den buttre men varmhjärtade Ewert Truut kämpar vidare. Nu handlar det om en serie av mord, till synes utan koppling, där samtliga offer påträffas tillsammans med en del av en död mus. 

Ewert hamnar på sjukhus där han drabbas av en kvinnlig stalker somg er honom kalla kårar. Samtdiigt ska han hantera stormar i sitt förhållande, Carolinas olyckliga liv och surkålsjuicen från medarbetaren och veganen Richard Kahn. 

Men allt ordnar sig med emser, john silver , kattungar och en trogen Plymouth Valiant av 1975års modell.

Mina åsikter 

Ewert är Ewert fortfarande, ingen ändring med den gubben. Han är envis, röker för mycket, tycker om alkohol och han har fler kvinnor än han kan hantera. Jag förstår inte alls hur han kan lyckas få både 1 och 2 stalkers efter sig, dessutom är han upptagen redan.  

Och hur kan deras chef hela tiden hota med att lägga ner deras avdelning, de verkar ju göra nytta och ha bra statistisk. Jag gillar karaktärerna, de är så olika, det är spretiga personligheter som inte skulle umgås vid sidan om sitt arbete, och jag gillar Ewert, tror jag, för jag blir så frustrerad på han också. w

Slutet? Va? Den här boken har typ inget slut, en bok på 450 sidor som har typ inget slut, så jag hoppas verkligen att det är en direkt fortsättning i nästa bok, men av baksides texten att dömma så verkar det inte vara det. Så mördaren från den här boken kanske vi återser i en annan bok i framtiden. Nästa bok heter 419 timmar och den har jag så klart inte hemma, och jag tror jag ska vänta och köpa den i pocket. 

Betyg 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...