18 januari 2022

Arne Dahl - Inland

 

Sam Berger Molly Blom #2

Titel & Omslag
Jag förstår inte vitsen med omslaget, varför suddigt? Kan man inte få en bild på en skarp buss och att det snöar? Även titeln tycker jag är lite trist. 

Handling
När den forne polisen Sam Berger slår upp ögonen har han ingen aning om var han befinner sig. Allt är vitt, en värld utan tecken. Men så står Molly Blom vid hans sida, och han inser att de två är på flykt undan en rättvisa som slutat vara rättvis. 

Mina åsikter
Alltså va? Baksides texten och början på boken fattar man ju inte alls, jag trodde det skulle vara en direkt fortsättning från förra boken men det känns istället som att det borde vara en bok emellan tills man kommer in i den här boken och börjar hänga med i vad som händer. 

Den här boken är lite mer tjorvig och inte riktigt lika spännande, Sam flyr med någon som han inte riktigt litar på och inte ens vi läsare vet om Molly går att lita på. Det är frustrerande med alla lösa trådar åt höger och vänster men sen när saker och ting börjar klarna så förstår man hur allting hänger ihop, hur snyggt ihop flätat det är. 

Slutet är ändå helt okej, bokens huvud story får ett avslut men den finns en till story som kommer fortsätta även i nästa bok. Så även nu lämnas vi med en cliffhanger... 

Spoiler varning! 
Är det Sams barn? har typ Molly haft sex med Sam när han var psykotisk eller nerdrogad eller vad? Jag känner inga kärleksvibbar mellan Molly och Sam så det känns bara fel.  

Hur länge kan Sam vara jagad? Hur kan de inte lyckas fånga in honom och några jagar han och några håller han om ryggen och det finns bevis på att han är oskyldig, bevis som man inte vill ge ut för att det förstör annat. Man är helt enkelt villiga att låta Sam vara syndabock. 

Och hur visste mördarna att kvinnorna var gravida, och med söner? 

Betyg 3.5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...