5 november 2021

Kamilla Oresvärd - Skamsnaran

 

Vargön #4

Titel & Omslag
Snyggt omslag som passar väldigt bra ihop  med de tidigare böckerna och ja titeln passar väldigt bra utan att vara allt för avslöjande.

Handling 
Mona Schillers hemliga förfluta har kommit ikapp henne, och relationen med sonen Anton som är polis, har blivit alltmer ansträngd. När en tidigare kollega och vän till Mona ber om hjälp med att hitta sin dotter Sophie åtar hon sig fallet. Det visar sig snart att det inte är första gången Sophie försvunnit. 

Samtidigt får Anton i uppdrag att utreda ett dödsfall. En femtonårig flicka har hängt sig i ett träd utanför Trollhättans kyrka.Det som först verkar vara ett självmord visar sig vara ett mord när rättsläkaren konstaterar att flickan redan var död när hon hängder. 

Mina åsikter
Precis som i tidigare böcker så är det korta rappa kapitel som hela tiden lockar till att fortsätta läsa, vilket gör att boken är svår att lägga ifrån sig och man läser i ett väldigt fort tempo. 

Måste Anton vara så vresig hela tiden? Okej han sover inte och det är så tydligt att han mår psykiskt dåligt, men det går ut över hans arbete och relation med både Gabbi och andra. Antons bror Wille märker man inte av så mycket, han är med i boken men han tar ingen plats.

Boken slutar riktigt bra, det är ingen cliffhanger men pga det höga tempot vilket gjorde att boken tog slut så fort gör ju helt klart att man vill läsa mer så nu vill jag läsa nästa bok, men så klart när man läser böcker som precis har kommit ut så då måste man ju vänta och kan inte bara klicka hem den. 

Spoiler varning! 
Varför ska Anton söka upp Alexander, de har ju inte haft någon relation, så vad tror han att det ska ge? Att han ska få fler anledningar att hata Mona?  För det känns som att han vill vara arg på henne, han vill inte förlåta det svek hon gjorde när hon lämnade dom, inte förrän hon räddar hans liv men jag gissar att Alexander kommer fortsätta försöka sätta klorna i Anton om inte Mona lyckas hålla han borta. 

Betyg 5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...