4 oktober 2021

Mikael Ressem - Campingmorden

 

Erik Sandström #13

Titel & Omslag
Som vanligt ett snyggt omslag, som passar ihop med titeln, handlingen och de övriga böckerna. 

Handling
Det är sista passet innan semestern och ordningspolisen Patrik Andréasson och hans kollega Janne påträffar en död man som ahr hngt sig med en tältlina på en camping utanför Gävle. Dagen efter, på en camping i Oskarshamn, hittar ambulanssjuksköterskan Erik Sandström och Karin Prestberg även de en död man, hängd i en tältlina. 

Erik och Patrik sammanstrålar i Böda Camping för semester. Men där hittar de ytterligare en man som dött på samma sätt. Tomas Svensson har hört ryktet om en man som under sin semster inte bara njuter av campinnlivet, han njuter även av att döda ensamma campande män. Men är det en slump att alla män som har dött är anklagade för sexbrott som de har friats för?  Eller är mannan som kallas för camparen en självutnämnd domare och bödel som rättar till det rättsystemet har misslyckats med? 

Mina åsikter
Som vanligt så har jag alltid höga förväntningar när det det kommer till Mikael Ressems serie om Erik Sandström. Och Fredde Granberg är så bra som uppläsare. 

Det känns inte så troligt att Erik, Ulla och Karin får ha semester samtidigt, inte heller att hela gänget åker på semester till exakt samma ställe utan att någon vet att de andra ska dit, förutom Patrik och Erik då. Patrik och hans pappa brukar ju prata med varandra så de borde ha pratat om sina semestrar och Erik och Ulla borde också kanske ha pratat om sånt på jobbet? 

Den här boken är väldigt lik många av de andra, de har exakt samma roller och de gör saker på samma sätt så tyvärr blir den här boken väldigt förutsägbar och faktiskt lite tråkig. Även om jag så klart gillar den här serien så hade det varit roligt med något extra men vet inte alls vad det hade kunnat vara. 

Spoiler varning! 
Det är inte så troligt att alla ur "gänget" ska åka på semester samtidigt till samma ställe i sverige. Erik dricker som vanligt för mycket, och hans kompisar bjuder han på alkohol fast alla vet att han inte ska dricka, shyssta kompisar. Karin har insett att hon vill vara med Erik och acceptera hans mindre bra sidor, på samma sätt som Sofie börjat acceptera att Patrik är polis 100%.  Jag gillar att man inte ska göra om folk i den här boken, utan alla får vara som de är och duger så. 

Betyg 3.5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Joanna Bolouri - Jag kommer hem till jul

  Titel & Omslag En väldigt passande titel, ett mysigt omslag som passar bra till en halvmysig jul bok.  Handling  Trettioåttaåriga Emil...