25 augusti 2021

Samuel Karlsson - Jakten på Louise

 

Louise Hård #4
Titel & Omslag
Snyggt omslag och väldigt passande titel! 

Handling
Kriminalkommissarie Louise Hård har fått sparken från sitt jobb på polisen i Hultsfred och dömts till fängelse för tjänstefel och grov misshandel. Hon avtjänar sitt straff på Hinseberg när hon kontaktas av en kvinna med kopplingar till ett kriminellt nätverk. Louise får frågna om hon  kan döda kvinnans tre bröder. Tillfälligheterna leder till att hon antar uppdraget. 

Mina åsikter

Oj det blev så att hon både fick sparken och fängelse fast hon handlade i nödvärn?  Det är jätte konsigt, det är så mycket annat man inom militär och polis lyckas tysta ner men tydligen bara när det finns pengar inblandat. 

Jag kan erkänna att jag var sugen på att lyssna vidare på den här serien men så läser jag baksides texten på den här och känner att det här inte är en bok jag i vanliga fall skulle plocka upp. Men jag blir positivt överraskad för den här boken är spännande från första stund och eftersom Louise nu inte är polis så vet vi inte riktigt vad som kommer hända. 

Och som att boken har högt driv, det händer mycket och när man tror man vet hur saker och ting ligger till så blir det en vändning man inte alls hade väntat sig. En riktigt spännande bok och helt klart den bästa i serien, än så länge! Så det är helt klart ett måste att plocka upp nästa bok i serien! 

Spoiler varning!! 
Louise har verkligen en tendens att handla först och tänka sen. Varför skulle hon gå med på att mörda folk när hon inte dödat någon tidigare? Hon har verkligen blivit medias och polisens hack kyckling, Dirty Louise. Men det jag inte förstår  är när flickan Anna ringde polisen och sa vad som hade hänt och vem som skjutit hennes föräldrar, varför skulle Louise tillåta att hon ringde? Varför skulle hon låta flickan berätta vem som var skyldig? Där borde polisen ha anat oråd men tydligen är de verkligen blinda i den här boken. 

Att Must  rekryterat Sven-Olof och nu tvingat Louise att göra som dom säger känns inte bra, de kommer tvinga henne att hela tiden leva på gränsen till att riskera bli dödad och när de inte behöver henne längre kommer de säkert offra henne på något sätt. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...