18 augusti 2021

Samuel Karlsson - Hämnden är min

 

Louise Hård #3


Titel & Omslag
Super snyggt omslag som passar perfekt till bokens handling, så även titeln. 

Handling
Två män hittas hängda i en gammal träkyrka i byn Djursdala några mil utanför Vimmerby. Har de tagit livet av sig, eller har de blivit mördade?  Louise Hård och kollegorna på polisstationen i Hultsfred ställs ännu en gång inför ett fall med flera bottnar. I jakten på svar sätter Louise sitt eget liv på spel och hon möter en motståndare som överträffar allt hon varit med om tidigare. 

Tre svarta rosor, en hemlig inspelning och ett gammalt svek  spelar en central roll i jakten på sanningen. Utredningen utvecklar sig till en tvekamp mellan det onda och det goda där endast en kan segra. Louise tvingas ta till otillåtna metoder för att avslöja förövaren. 

Mina åsikter
Det känns fortfarande som att det är väldigt många detaljer som beskrivs lite väl noga till en början i den här boken sen blir det något bättre, kanske för att hela storyn får lite högre driv då.

Men oj vad boken blir spännande under andra halvan, man vet aldrig vem Louise kan lita på och slutet är så spännande, så hemskt och jag sitter med hjärtat i halsgropen och måste få veta vad som kommer hända. Och det händer saker jag inte trodde skulle hända.

Även om jag inte riktigt gillade de två första böckerna, för att det var så mycket överflödiga ord och beskrivningar, så har ändå serien blivit bättre och bättre och jag kommer direkt börja med 4e boken i serien. 

Spoiler varning!! 
Så hemskt när Louise får se hur Niklas blir dödad. Kommer hon någonsin återhämta sig från det? 
Direkt vi fick höra att Louise hade ärvt askan så misstänkte jag att usb minnet skulle vara där i och rätt fick jag, men vad modigt att inte göra massor av nya minnen och spara det utifall att någon fortfarande skulle försöka döda henne för det.  

Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...