7 juli 2021

Sarah Dessen - En gång för alla

 Titel & Omslag 
Faktiskt inget speciellt tilltalande omslag, visst det ska föreställa en brud men jag ser mest fötter...  Titeln tycker jag inte heller är speciellt bra. 

Handling
Louna jobbar extra som bröllopskordinator och har sett det mesta i bröllopsväg. Men själv vill hon inte satsa på kärleken. Inte efter det som hände med Ethan. 

Så när den charmige och bortskämde Ambrose dyker upp håller Louna honom på armlängds avstånd. Hon är inte intresserad av något förhållande, och absolut inte med honom. Men Ambrose är itne den som ger upp i första taget. Inte när han har hittat någon han verkligen vill ha. 

Mina åsikter
Jag gillar att Louna inte är en ung tonåring utan hon har hunnit leva lite, det är inte hennes första kärlek vi kommer få vara med om, även om den också finns med i handlingen utan det är sorgen efter krossat hjärta, och om möjligheten att öppna upp sig igen. 

Ambrose, vilken player, helt klart en kille man ska hålla sig långt borta från. Men alltså den här handlingen är lite stereotypisk och ger lite falska förhoppningar om att folk kan ändra på sig. Men hur många har inte blivit sårade av killar som Ambrose just för att man tror att alla kan vara den där drömprinsen?  

Den här boken är inte lika bra som Sarah Dessens andra böcker som jag har läst, men jag kommer helt klart läsa fler, för de är perfekt sommar läsning. Du vet vad du får, och det är avslappnad läsning som inte kräver allt för mycket tankekraft.  

Spoiler varning!
Så klart Ambrose, playern, skulle vilja ändra på sig för Lounas skull så är det ju med den här typen av killar i böckernas värld, i verkligheten då? Nä inte speciellt mycket. Vilket gör den här boken orealistisk och lite farlig, för ni vet alla de där tjejera som har en sambo/make som fysiskt och/eller psykiskt misshandlar dem, de har också drömt om kärlek och om pojkar i alla böcker ändrar på sig för kärleken så är det det budskapet vi får tar med oss. Att gå vid första slaget och att vara lycklig är det vi behöver läser om redan från tonåren inte om hur folk ändrar på sig för andra.  

Betyg 2 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...