19 juli 2021

Samuel Karlsson - Var inte rädd

 

Louise Hård #2


Titel & Omslag
Titeln passar hyfsat bra men omslaget är riktigt snyggt och passar jätte bra till handlingen. 

Handling
Det brinner i den lilla småländska byn Bösebo. Någon har tänt eld på en ensligt belägen stuga och i resterna efter branden hittas kvarlevorna av en människa. Kriminalkommissarie Louise Hård får ansvar för utredningen och snart brinnder det igen i den småländska skogsbygden. En pyroman sprider skräck i byar och samhällen.

Samtidigt försöker Louise Hårds pensionerade kollega Sven-Olof Åkernan utreda ett gammalt fall som förföljt honom genom livet. Efter en avslutningsfest i en bygdegård i början av 60-talet försvinner en ung tjej som han var förälskad i. Drunknade hon i sjön vid bygdegården eller blev hon mördad? Han söker upp sina gamla klasskamrater för att försöka ta reda på vad som hände. Men det är inte alla som uppskattar att han river upp gamla sår som knappt hunnit läka. 

Mina åsikter
Precis som i första boken så är det väldigt mycket detalj beskrivningar, jag behöver inte veta hur kroken sitter fast i fisken och hur den får huvudet knäckt osv Det är lixom inte relevant för storyn över huvud taget. Och alla dessa ord för utfyllnad gör att jag tappar fokus och halvlyssnar så jag går miste om en del viktiga bitar. Men i den här boken så blev det ändå bättre under andra halvan, storyn tog mer fart och allting beskrevs inte riktigt lika noggrant. 

Det var intressant att få veta mer om Sven-Olof och hans ungdoms år, fallet i den här boken är riktigt bra och snyggt ihop vävt och jag hade inte alls räknat med det där slutet, inte till 100% vissa bitar hade jag gissat på. 

Spoiler varning! 
Alltså om ett hus brinner ner och man först tror ägaren är död, sen visar det sig att så inte är fallet borde man inte ha letat mer efter den försvunne då? Antingen misstänka att personen håller sig undan och kanske är skyldig på något sätt eller är död och då kanske mördad. 
Var inte Sven-Olof en i kompisgänget, han visste ju ingenting om Susanne och hennes änglar, han borde i alla fall ha känt sig lite utanför ibland? De måste ju ha tisslat och tasslat en hel del.  

Sen att det skulle visa sig att han också legat med Susanne, att han var far till barnet var väldigt otippat. Men hon verkar ha legat runt en hel del så hon visste kanske inte vem som var pappan förrän Mikael blev ganska gammal och man såg vem han var lik. 

Jag hoppas verkligen nu att Louise och Niklas? Får ihop det, tror han kan växa som karaktär samtidigt som hon behöver någon som tar ner henne lite på jorden. Hon måste ju fortsätta som polis med tanke på att det finns 3 till böcker.. 

Betyg 3 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Joanna Bolouri - Jag kommer hem till jul

  Titel & Omslag En väldigt passande titel, ett mysigt omslag som passar bra till en halvmysig jul bok.  Handling  Trettioåttaåriga Emil...