22 mars 2021

Pernilla Ericsson - 300 grader

 


Titel & Omslag 
Klockren titel, omslaget säger egentligen inte så mycket fast jag gissar det är Lilly Hed med en brand i bakgrunden så lite med handlingen att göra har det i alla fall. 

Handling
Året är 2023 och en ny brutal värmebölja plågar världen med torka och bränder. I Australien har Sydneys förorter utplånats och det brinner på över femtio platser bara i Sverige. 

Utredare Lilly Hed vid Nynäshamspolisen har nyligen lämnat en spikrak chefskarriär i Stockholm för att söka lugnet vid kusten. Idylliska Nynäshamn ska bli hennes räddning från en destruktiv och mörk livssituation. Men även här börjar det brinna och brandkårens resurser är svårt ansträngda. Vad som först framstår som olycksbränder visar sig dölja något betydligt värre, och Lilly får anta större utmaningar är hon väntat sig. 

Mina åsikter

Jag älskade Pernillas bok om Erla gruppen, så när den här boken kom ut kändes det självklart att jag skulle läsa den! Men det gör också att man har vissa förväntningar men det behöver man inte ora sig över, för Pernilla skriver riktigt bra och väver skickligt ihop händelserna i boken. 

Man känner direkt väldigt mycket vibbar mellan Lilly och Jesper, det finns kemi där. Så det är en story man vill få veta hur det kommer gå, men samtidigt är det ett spännande fall med bränder och döda personer. Är det olyckor eller ligger det brott bakom?  Hur och vilka kan man koppla ihop och hur? 

Jag har helt ärligt ingen aning om den här boken är fristående eller första delen i en serie men det spelar ingen roll för handlingen för boken får ett riktigt bra slut där allting knyts ihop men jag vill ju så klart få läsa mer om Lilly så det vore roligt om det blev fler delar. Så jag hoppas Pernilla är på g med en ny bok så jag får läsa mer som hon har skrivit.

Spoiler varning!
Vilken kul manipulativ kille Lilly varit tillsammans med, att han kommer hitta på någonting det förstod man så fort man fick veta detaljer om han och deras förhållande men det lär inte hända förrän i nästa bok, om det blir en nästa.... 
Det kändes så skönt att Lilly tog sitt förnuft till fånga och vill ha en relation med Jesper, men att hon dessutom tog modet till sig för att anmäla sitt ex blev jag väldigt förvånad över. 

Det kändes ju verkligen som att Sixten inte kunde vara mördaren, för vi som läser/lyssnar vet ju helt klart att det är en mördare och inte en pyroman som går lös. Men att det skulle vara Katja, det hade jag inte alls kunnat tro, men när man får veta hur allting ligger till så blir det ju så logiskt. 

Betyg 4 av 5
boken finns på   Adlibris  Bokus 

1 kommentar:

  1. Jag hoppas verkligen det här blir en serie för tyckte 300 grader var riktigt bra!

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...