30 oktober 2020

Sören Olsson, Leif Eriksson, Martin Svensson - Upptäckten

 

Luna och Superkraften #1
Titel & Omslag 
Så snyggt omslag och titeln passar väldigt bra till den här första boken. 

Handling
När Luna börjar trean märker hon att ingen längre vill leka med henne. Och hemma har föräldrarna fullt upp med Lunas tvillingbröder som inte gör något annat än att bråka och skrika. Lunas enda riktiga vän är grannpojken Wille, men han går bara i ettan och intresserar sig med för väder. 

En månklar kväll när Luna känner sig särskilt ensam gårhon ner till bryggan och doppar handen i sjön. Då händer något magiskt. Luna kan plötsligt höra vad människor säger på jätte långt håll, till och med genom väggar! Kommer den nya kraften kunna hjälpa Luna att bli populär?  

Mina åsikter 
Det här serien riktar sig till barn  6-9 år och ser man på handlingen passar det väldigt bra, men det är ganska mycket text så den här boken behöver man nog läsa för sina yngre barn men det gör ju ingenting när man även som vuxen kan uppskatta den här boken. Luna är lite klumpig, ganska ensam och en karaktär som verkligen tar plats i ens hjärta. Trots att boken har rätt mycket text så när den tar slut så var jag inte beredd att släppa taget, för det kändes där i slutet som att det började hända lite bra och roliga saker i Lunas liv. Så jag är väldigt nyfiken på vad som kommer hända i nästa bok. 

Betyg 4 av 5
boken finns på   Adlibris  Bokus  Omnible 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...