7 oktober 2020

Christina Eriksson - Ensamvarg

 

Forsete #2

Titel & Omslag 
Jag gillar omslaget. Titeln säger egentligen inte så där jätte mycket men man kan tolka det på väldigt många olika sätt. För det finns mer än en Ensamvarg i den här boken. 

Handling 
En tidig höstmorgon hittas en styckad kropp vid en återvinningsstation i centrala Stockholm. När kommissarie Elias Svensson börjar nysta i offrets historia framkommer oroande misstankar om att flyktingungdomar utnyttjas sexuellt. Någon är uppenbarligen beredd att döda för att sanningen inte ska komma fram. Författaren Cornelia Lind kopplas in för att bistå polisen med sina kunskaper om förövares psyken, samtidigt som hon kämpar mot sin före detta make i en smutsig vårdnadstvist. Och i det fördolda vakar en hemlig sammanslutnign med uppgiften att ta vid där polisens befogenheter slutar. 

Mina åsikter
Jag hade lite svårt att hålla koll ibland när det skrevs om Lukas och Elias, namnen är inte lika men ändå i första halvan av boken fick jag ofta läsa om och anstränga mig vem av dem som är vem. 

Jag gillar att vi fortsätter att få se glimtar av Forsete, den onda som ändå gör lite goda gärningar när han dödar onda människor, den här serien blir mindre och mindre svart och vit. Jag ser framemot nästa del i serien, för det händer så mycket bakom kulisserna som jag vill få veta mer om. 

Betyg  4 av 5
boken finns på   Adlibris  Bokus 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...