20 augusti 2020

Lars Nim, Sofia Wrangsjö - Millys dagbok

 


Max & Milly 

Titel & Omslag
En passande titel och omslaget passar till både handlingen och bokens illustrationer. 

Handling
När Milly av misstag hamnar på stans konstigaste konditori samtidigt som hennes superhemliga dagbok försvinner blir allting kaos. Som tur är så träffar hon Max och hans kloka hund Milo och jakten på den försvunna dagboken kan börja. 

Mina åsikter 
Det här är en rolig bok, där det händer massor av tokigheter. Handlingen riktar sig dock till lite äldre barn eftersom små barn inte riktigt vet vad som är normalt och inte att ha för ingridienser i bakverk så det går att förklara men beroende på barnens ålder och intresse i köket så kan det vara en lite svår handling att förstå. Jag tror det är samma med kaoset som blir i kondioriet, vi vuxna förstår exakt hur det är medans barn inte alls ser kaos utan deras liv är roligt eller tråkigt, betydligt mer svart/vitt.
Jag gillar att Milo är en smart hund och det är intressanta karaktärer så jag är nyfiken hur en nästa bok skulle bli. 

Spoiler varning!
Jag blev inte fika sugen, och jag som vuxen analyserar ju hur de ska få konditoriet att gå ihop när det inte verkar som så många gillar de konstiga bakverken. Sen är jag nyfiken hur det gick för Millys mamma med de där cheferna,. 

Boken finns på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...