10 juli 2020

Rosie Rushton - OliviaTitel & Omslag

Titeln säger vem boken handlar om och omslaget ska väll föreställa Olivia men båda två känns sjukt fantasilösa. 

Handling 

Sara stod och väntade på Livi i hörnet av Silverdale Road. 
- Vem är den där killen? Krävde hon att få veta efter att ha gett Livi en kram. Berätta alltihop!
- Det finns egentligen inte så mycket att säga, sa Livi. Han bor här över sommaren tillsammans med sin mamma. Också är han ursnygg och har jättefina ögon. 
- Vilket signalement, skrattade Sara. Tur att han inte är efterlyst. Det måste finnas minst tusen killar som passar in på den beskrivningen. 

Men Ryan var inte vem som helst. Det hade Olivia känt redan vid deras första möte. På något underligt vis verkade de stå väldigt nära varandra. Och nrä han hade ringt och bett henne följa med på diskoteket hade hon dansat runt av lycka. Han gillade henne! Allt mellan dem hade blivit som hon drömt om - ändå tills den där konstiga dagen.... 

Mina åsikter
Det här är en väldigt välskriven ungdomsbok, det är lagom med tonårs drama, jag känner igen bråken med föräldrar, lögnerna för att få som man vill, saker som händer vilket gör att hela livet ska gå under fast det inte är så. Dock har jag väldigt svårt för slutet och för vissa karaktärer, eller deras sätt att bete sig snarare och vad vissa säger, men människor har fördomar så att  det finns med i böcker är ju rätt naturligt. 

Spoiler varning!
Alltså att få känslor för sin halvbror som man inte visste fanns, det suger ju verkligen! Nu verkar allting ordna sig ändå för Olivia men hennes lycka verkar handla om pengar och materiella ting. Vilket jag tycker är väldigt tråkigt. 
 
Betyg 3 av 5 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...