17 maj 2020

Linwood Barclay - 23

Promise falls 3/3
Titel & Omslag
Inte det roligaste omslaget kanske, men titeln har väldigt mycket med trilogin att göra.

Handling
Det är 23:e maj, lördagen innan Memorial day, och den lilla staden Promise Falls i delstaten New York befinner sig i ett akut krisläge. Hundratals människor har lagts in på sjukhus med  influensaliknande symtom och dussintals har dött. Utredningen leder snabbt fram till stadens vattensystem. Men frågan kvarstår, speciellt för privatdetektiven Cal Weaver: vem skulle vinna på en massförgiftning av denna lilla stad?

Samtidigt ställs kriminalinspektör Barry Duckworth inför ett annat problem. En student på det lokala universitetet har dödats och han känner igen mördarens metoder. De för tankar tillbaka till de olösta morden på två andra kvinnor i staden. Plötsligt börjar kopplingen mellan de senaste månadens bisarra händelser klarna...

Blodiga skyltdockor som hittats i pariserhjulets vagn nummer 23, en övertänd buss med nummer 23 därbak, samma nummer som på tröjan av en man som anklagats för övergrepp. Siffran är helt klart kopplad till motivet för att skada invånarna i Promise Falls och sökandet efter sambandet kommer att föra Detektiv Duckworth närmare döden än han någonsin varit förut.

Mina åsikter
Ytterligare en bok som gör att man tänker på Pandemin Covid-19, fast så mycket värre i det akuta skedet men lättare att hantera när man förstod vad problemet var.

Det finns både en story som följer genom hela trilogin sen även en story som får sitt avslut i varje bok, men det är ändå bitvis seg handling. I början på varje bok får vi glimtar från vad som har hänt tidigare vilket är tur för annars skulle man bli jätte förvirrad, jag tycker det är nog svårt att hålla koll på alla karaktärerna!

Avslutet på trilogin var inte alls som jag riktigt trodde det skulle vara och boken avslutar med ett avslut men vissa trådar knöts inte ihop utan vi lämnades med ett delvis öppet slut också. Tyvärr griper inte den här trilogin tag i mig så som jag trodde den skulle göra, jag tror trilogin är bättre om man sträckläser böckerna så man kommer i håg mer av de små detaljerna och då är det nog lättare att hålla koll på alla karaktärerna. Har ni läst? Vad tycker ni?

Betyg 3 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...