18 april 2020

Chris Carter - Bödeln

Robert Hunter #2
Titel & Omslag
Inte så super snyggt omslag, omslagen på den här serien är snygg i bokhyllan men i övrig är inte omslagen speciellt snygga eller roliga utan egentligen lite läskiga. Titeln däremot passar så bra.

Handling
I en av Los Angeles kyrkor, på själva trappan upp till altaret, ligger en prästs blodiga kropp. Strax därpå upptäcker kriminalteknikerna att siffran 3 skrivits med blod på offrets bröst.

Först tror kriminalinspektör Robert Hunter att det rör sig om ett rituellt mord. Men när fler mördade personer dyker upp i utredningen måste han tänka om. Alla offren har dött på det sätt som skrämmer dem mest. Deras värsta mardrömmar har bokstavligt talat blivit verklighet. Men hur kunde mördaren veta om detta? Och vad kopplar ihop offren som på ytan inte verkar ha någon anknytning till varandra alls?

Hunter är på jakt efter en svårfångad och sadistisk mördare som verkar kunna ta sig in i offers tankar. En mördare som kan känna av vad som skrämmer dem mest. en mördare som gör vad som helst för att uppnå sitt vansinniga mål.

Mina åsikter
Hämnd, tänk så mycket hämnd folk går omkring med och istället för att få hjälp att bearbeta saker som man får uppleva, fysiska saker ska vi alltid laga men det psykiska är det som att man trycker ner tills det exploderar och personen antingen tar livet av sig eller hämnas.

Jag gillar tanken bakom fallet, hur allting som händer långsamt flätas ihop. Och det händer väldigt mycket så boken blir aldrig tråkig utan det finns konstant ett driv framåt, och man försöker så klart själv list ut vem som är mördaren men inte förrän i slutet börjar man förstå hur allting ligger till.

Jag har bok tre, fyra och fem här hemma så jag kommer nog fortsätta läsa den här serien med en gång, i alla fall bok tre så får vi se hur den slutat om jag pausar och läser någonting annat emellan eller om det här kanske är en serie man bör sträckläsa.

Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon  Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...