26 mars 2020

Viveca Sten - I hemlighet begravd

Morden i Sandhamn #10
Titel & Omslag
Precis som tidigare så passar omslaget ihop med övriga i serien och titeln passar klockrent till handlingen. Dessutom börjar alla böcker i den här serien på i vilket är lite roligt.

Handling
Skelettdelar hittas på Telegrafholmen mittemot Sandhamn och Thomas Andreasson kallas dit i sensommarvärmen. Spåren pekar mot två kvinnor som försvann tio år tidigare. Men vem har egentligen begravts på ön? Nora Linde är sjukskriven efter ett tragiskt brottmål. Hon plågas av mardrömmar och kan inte sluta älta sitt misslyckande. När hon hör om fynden på Telegrafholmen försöker hon desperat ställa saker och ting till rätta. Mot allt förnuft inleder hon en riskabel utredning vid sidan av polisen. Vänskapen mellan Thomas och Nora utsätts för svåra prövningar när gömda hemligheter och såriga familjerelationer kommer i dagen. Någon på ön vet sanningen. Måste ytterligare liv offras innan den avslöjas?

Mina åsikter
Vi har inte helt lämnat förra boken, för Noras mardrömmar drar oss tillbaka dit. Och i den här boken dricker Nora på tok för mycket vin, och dämpar sin ångest och sina tankar med mer vin vilket inte är någon höjdare så hennes relation med Jonas är helt plötsligt inte så som den brukade vara Sen är hon sjukskriven samtidigt som hon ska lägga näsan i blöt så i den här boken tycker jag att hon mest är irriterande och går för långt och som vanligt ska Thomas komma springandes för att reda upp det hon har trasslat till sig i.

Själva fallet är riktigt snyggt ihop flätat och är riktigt underhållande och bra. Nu blir det en paus från att läsa/lyssna på Morden i Sandhamn. 

Spoiler varning!
Nora måste lära sig att inte ta hem sitt jobb, hon gräver verkligen ner sig själv och känns som en typisk kvinna. För det är många gånger så vi gör, vi skiljer inte på privatliv och arbetsliv utan det är konstant dåligt samvete från båda hållen. Thomas får som aldrig någon rätsida i sitt liv när han och Pernilla hade det så bra ihop tills hon begravde sig med jobb, men gång på gång fiskar hon tillbaka han så att han aldrig kan gå vidare helt, hon är den typen av ex som är så svåra att komma över.

Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon  Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...