20 februari 2020

Viveca Sten - I maktens skugga

i maktens skugga
Sandhamn #7
Titel & Omslag
Snyggt omslag som passar väldigt bra till handlingen så även titeln.

Handling 
Det har gått nästan tjugo år sedan Thomas Andreasson började som polis och han känner sig alltmer ansatt av tvivel - orkar han fortsätta i polisyrket?  Hans bäst vän Nora Linde, som nu arbetar på Ekobrottsmyndigheten har semester på Sandhamn tillsammans med sambon Jonas och deras fyra åriga dotter Julia. Men sommar idyllen störs av den nya sommargästen Carsten Larsson, en riskkapitalist som gett sig in i vidlyftiga affärer i Ryssland. Larsson har köpt den långa fina stranden på öns södra sida och det lyxiga hus som han låtit uppföra retar gallfeber på öborna. 

Märkliga olyckor har inträffat under byggets gång. Är det rena tillfälligheter eller handlar det om sabotage? När Carsten Larsson bjuder in till invigningsfest slutar det med en katastrof. har händelserna att göra med husbygget eller finns det någon annan orsak? vem kan man lita på när man har gjort sig till ovän med alla? 

Mina åsikter

Oj vad jag känner mig snopen, när Nora helt plötsligt har en fyraårig dotter Julia och hon har bytt jobb. Thomas verkar less på att se allt elände som man ser som polis, han verkar ha glömt bort allt gott han gör. Så det har gått 5 år mellan bok sex och sju, vilket är väldigt många år. 

Den här boken skiljer sig från de andra böckerna där Thomas varit i centrum och så även de fall han ska lösa, i den här boken är det familjen Larsson som står i centrum och även en stor del Nora eftersom boken utspelar sig på Sandhamn. Boken är väldigt spännande, en spänning som långsamt smyger sig på och som gör att man måste läsa mer för att få veta hur det kommer gå för familjen Larsson.

Spoiler varning!
Oj vad jag ogillar Carsten, redan tidigt i boken får jag dåliga vibbar av han, sen hur han alltid ska ha rätt och få sin vilja fram skickar mig bara dåliga vibbar sen både örfilar han sin son, slår sin fru och ska bränna ner grannens hus, dödar den ryska killen som han arbetar med och allting för att han inte får sin vilja fram och att han tror att de är emot han. Snacka om att vara paranoid, och hans tankar om att om inte han får det han vill ha då ska ingen annan ha det, så typiskt någon som går över gränsen och slår sina nära och kära och även är beredd att döda. Att han missbrukar både alkohol och narkotika gör ju inte saken bättre, utan jag tror att hans dåliga självförtroende i kombination med hans hörsel hallucinationer skapar detta monster. Sen är han väldigt manipulativ också för han är trevlig mot de som han behöver vara trevlig mot men inte ens den fasaden orkar han hålla uppe tillslut.

Betyg 5 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon  Omnible 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...