14 februari 2020

Viveca Sten - I farans riktning

Sandhamn #6
Titel & Omslag
Snyggt omslag men det har inte så mycket med handlingen att göra. förutom att det snöar och är vinter i Sandhamn.

Handling
Det är vinter på Sandhamn och snöstormen viner. På julafton tar en rädd och jagad kvinna den sista båten till ön. På annandagen hittas ett lik på stranden utanför Seglarhotellet och kriminalinspektör Thomas Andreasson får avbryta sin ledighet. Snart står Thomas inför ett fall med en känd krigskorrespondent, främlingsfientliga strömningar och en ovanligt utstuderad mördare. Medan han söker efter den gemensamma nämnaren inträffar ytterligare dödsfall.

Samtidigt brottas barndomsvännen Nora Linde med sina egna problem när hennes yrkesmässiga heder sätts på spel. Nora tvingas fatta ett beslut som för alltid kommer förändra hennes liv.

Mina åsikter
Den här serien blir verkligen bara bättre och bättre! Det här var en riktigt spännande bok där det hände väldigt mycket, det kring Noras jobb däremot känns som en utfyllnads grej för att få in Nora lite mer.

Det fanns väldigt många skurkar i den här boken, många som försöker göra rätt men det blir ändå fel och många som gör det som de tycker är rätt och som kanske inte är rätt enligt hur andra lever.

Jag lider så mycket med Alice, hon blev lämnad med så många frågor och fick vara med om så enormt mycket så tidigt, bara hoppas hon fick den hjälp hon behövde för att kunna gå vidare.

Ser verkligen framemot nästa bok se hur det går för alla och vilket fall de då kommer få reda ut, som tur är kan jag börja lyssna på den direkt vilket jag kommer göra.

Spoiler varning! 
Det var lite jobbigt att läsa om Noras jobb, alltså det kändes så hemskt det hon var med om att hon ska känna sig så otrygg i det som pågår och när hon går till sin chef så stöter han på henne. Men jag gillar att Henrik har insett vad han förlorade, att hans nya dumpade han vilket fick han att vakna upp och att han verkar kunna acceptera att Nora har gått vidare och vill vara med Jonas istället. Det känns verkligen som ett bra avslut på deras förhållande så de kan gå vidare och det inte ska vara tjaffs i varje bok.

Tänk att man är villig att mörda någon man älskat för att de inte ska få berätta sanning, en sanning som i dagens samhälle inte gör någon skada. Jag hoppas Alice fick läsa boken hennes mamma hade skrivit, men jag förstod inte varför hon inte berättade för Alice att hon var döende, varför kämpa för vårdad om ett barn när man är sjuk, hade hon berättat om det hade hon säkert fått träffa henne mycket mer. Men frågan är ju varför hon  varit ute och rest under hösten, eller hade hon verkligen det? Det fanns många frågor som man inte riktigt fick besvarade.

Skönt att det trots allt verkade gå bra för Aram, undra om de lyckas få tag i de som misshandlade han, visst att Moore är skyldig men han lär inte tjalla på sina vänner.

Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon  Omnible 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...