27 februari 2020

Cecilia Sahlström - I egna händer

Sara Vallén #2
Titel & Omslag
Jag gillar ju som vanligt när man ser att böcker i en serie hör ihop, men i övrigt så säger det här omslaget inte speciellt mycket varken om serien eller handlingen. Titeln förstår man när man läser boken.

Handling
De blåvita banden på Västra Sommarstadens koloniområde står i bjärt kontrast till höstens varma färger. En man är funnen död. Mördarens tillvägagångssätt känns på samma gång impulsivt  som beräknande. Kommissarie Sara Vallén vid Lundapolisen som bara dagar tidigare vittnat mot den man som misshandlat henne ska i tomheten som vittnesmålet lämnat efter sig hitta kraft att utreda mordet.

Den mördade visar sig vara socialsekreterare. Hans krets beskriver en svärmorsdröm: empatisk, social, lojal och klok. Men Sara anar oråd. Ingen människa kan vara så änglalik. Och om han så vore - varför skulle han då ha mördats? Ju djupare polisen gräver i mannens relationer, desto mörkare hemligheter kommer i daga.

Mina åsikter
Jag gillar ju Sara och den första boken hade ett riktigt högt tempo, den här boken har ett lugnare tempo på det privata planet så det är mycket fokus på fallet med den mördade killen.

Även om det är inte en bok med högt tempo så gör den intressanta handlingen och att boken har korta kapitel att sidorna bara flyger förbi så whips har man läst igenom den på en förmiddag. Det finns redan nu två delar till i serien ute (del fyra kom precis ut) men jag tänkte vänta och läsa dessa som pocket för att snygga till lite i min kaos bokhylla där alla serier verkar vara böcker i två, tre olika format. Drömmer ju om att kunna ha det lite snyggt dock är de inbundna som gör det lite jobbigt när en inbunden kan vara olika hög  och då förstör ändå, så man kanske ska satsa på att mest läsa pocket, precis som jag gjorde förr.
Betyg 3 av 5 
Boken finns på  Adlibris  Bokus   Cdon   Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...