8 november 2019

Malin Persson Giolito - En julsaga

Titel & Omslag
Ett passande omslag och titel.

Handling
Tre månader före jul dog Ebbas mamma. Nu är det natten före julafton och julkänslorna vill absolut inte infinna sig. Ebba har en man, två barn och mammas moraklocka - men ingen mamma. Och julen, som ska vara då familjen samlar och kärleken frälser mänskligheten är bara ett gigantiskt berg av julklappar och ett påträngande sken av ljusstakar och girlanger som ska lysa upp det förbannade vintermörkret. Går det att ställa in ett julfirande?

Mina åsikter
Jag älskar att man hör klockan i bakgrunden under tiden man läser upp boken. Och jag minns så väl de där klockorna, både hos min mormor och morfar, farmor och farfar och hemma hos mina föräldrar har man kunnat höra klockorna ticka. Jag äger en men den hänger hos mina föräldrar för den skulle inte passa hemma hos oss. 

Det här är en väldigt kort novell, det tar en kvart att lyssna på novellen, så det tar ungefär lika lång tid att skriva recensionen som att lyssna. Dock tyckte jag att det inte hände så mycket, jag varken kände julmys känsla eller någon annan utan väntade på att det skulle hända någonting och det lilla som hände hände i slutet sen var boken slut så slutet kändes lite avhugget. 

Betyg 2 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...