23 september 2019

Anna Jansson - Först när givaren är död

Maria Wern #10
Titel & Omslag
Snyggt när alla omslag fortfarande hör ihop, men det finns nya omslag till dessa böcker så tror de nyare böckerna tillslut inte kommer ha samma typ av omslag som de första delarna. Titeln är inte så där jätte bra.

Handling
Somliga anser att Frida Norrby blivit förvirrad och paranoid efter makens död och kanske är det sant. Natt efter natt ger hon sig ut för att gräva enligt de kartor hon funnit i hans bankfack. Med stigande förvåning inser hon att de dokument hon fått i sin hand kan skriva om Sveriges historia. Bara man finner biskopsgraven.

Men allt är inte idyll i det skira landskapet runt Roma Kungsgård. En natt brinner Frida Norrbys lilla stuga ner till grunden och den gamla kvinnan befaras ha omkommit. Under utredningen av branden får kriminalinspektör Maria Wern veta att distriktssköterskan Ingrid Bogren är försvunnen. Distriktssköterskan var den sista som såg Frida i livet.

Mina åsikter
Jag trodde vi skulle få veta mer om Maria Wern, hon blev medvetslös och vaknade på sjukhuset och nu är hon frisk, men däremellan då? Det känns som att Per inte har blivit ersatt på jobbet, vem har tagit hans plats på gotland och i serien så bor Maria Wern på gotland nu jobbar hon bara där på somrarna?  Den biten får jag inte alls ihop.

Ett intressant fall i den här boken,d et blev väldigt mycket spänning och man hade svårt att gissa vem som gjort vad och varför men det vävs snyggt ihop i slutet av boken .

Spoiler varning!
Jag trodde faktiskt först att det var Pers fru som inte ville att han och Maria skulle träffas, men som tur var är det inte så. Måste vara jobbigt för hennes kille att vänta på att hon tar hand om sin man när de planerat en framtid tillsammans. Pers neurologiska problem verkar inte bli bättre av ECT så vi får hoppas nu att han kan få den hjälp han behöver trots att  det inte ser ljust ut.

Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...