29 maj 2019

Peter Stjernström - Station K


Titel & OmslagSnyggt omslag som passar riktigt bra till boken och även titeln passar riktigt bra.

Handling
Lovisa Andersson var en gång en fullt fungerande person som av någon anledning tappade greppet om livet. Hon lämnade man och barn och är nu hemlös med en mängd katter som enda sällskap.
Hennes dotter Petra jobbar på ett läkemedelsbolag och är på väg upp i karriären. Hon väntar barn men det uppstår märkliga komplikationer kring graviditeten, komplikationer som väcker frågor om mammans förflutna. Petras jakt på svar leder längst ut i den vackra men öde ytterskärgården utanför Stockholm där det gömmer sig en dyster holme med en grym historia. Förr fanns en hemlig militäranläggning där vars skoningslösa forskningsexperiment till varje pris måste hållas hemliga.
Vad hände egentligen Petras mamma? Vad har kustjägare med parasitsjukdomen toxoplasmos att göra? Och vad vill den extremt viljestarka katten Fabian?  Allt verkar hänga ihop...


Mina åsikter

Det är riktigt bra tempo i den här boken. Vi får följa Petra, och vi får även glimtar i hur allting började på 1980-talet med toxoplasmos och vad Station K var. Allting vävs i slutet ihop och vi får veta allting vi undrat sedan vi läste baksidan av boken, det blir ett riktigt bra avslut och man fick lagom dos av allting och alla. Lite läskigt hur vissa personer tänker, vad man kan använda för att göra illa människor och vägen dit hur många man är beredd att offra.
 

Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...