4 april 2019

Helgfrågan v. 14

Torsdag, idag regnade det, men när det regnar och luktar blötasfalt får jag en känsla av sommar, dock är det inte kul när det är blött ute nu och man inte har hunnit sopa upp all sand som ligger över allt (ja numera hela mitt golv, soffa, säng osv...) Det är inte så där jätte kul att komma hem efter hundpromenaderna.

I veckans helgfråga undrar Mia,
Just nu ges det ut många böcker om att äta rätt. Det autoimmun köket, Ät dig frisk, Någon om hur du ska äta antiflamatoriskt osv. vad tycker DU om denna typ av böcker?
Jag är en sådan där jätte kräsen människa som tycker inte alls det är speciellt kul att äta eller laga mat, så jag äter det jag får i mig och om jag ser efter hur jag var sugen på saker när jag var gravid (stämde alltid så bra in på vad jag behövde äta extra till bebisen) så har jag lärt mig att lyssna på min kropp. Eftersom jag håller min vikt, inte är över eller underviktig så känner jag att för mig är det viktiga att lyssna på min kropp och att faktiskt se till att äta.

Bonusfråga: vad är ditt bästa hälsotips?
Äta Sova Träna, är det absolut bästa för att du ska må bra fysisk och psykiskt. Sen att det ska vara måtta med allting och för vissa är det sociala en väldigt stor roll i ens mående, medan för andra är det lugn och ro som är viktigare.

9 kommentarer:

 1. Jag tycker det är ganska kul att laga mat och testa lite nytt

  SvaraRadera
 2. sova och röra på sig, låta bli tillsatser i mat.

  SvaraRadera
 3. Äta och sova och träna låter som bra tips. Jag tänker göra saker som är roliga också hjärnan får sitt. Den är lite kräsen ibland. I alla fall min.

  SvaraRadera
 4. matlagning intresserar mig inte alls och numera är jag inte ens särskilt intresserad av att äta. det finns så mycket annat som är intressantare. men det är klart att en måste äta

  SvaraRadera
 5. Mitt problem är tvärtom, att det mesta ser gott ut

  SvaraRadera
 6. Det som passar en och funkar tror jag mycket på.

  SvaraRadera
 7. Jo, det är ju oftast väldigt individuellt betingat vad som är hälsosamt för oss.

  SvaraRadera
 8. Ja, äta sova träna, det låter så lätt när man säger det så!

  SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...