20 mars 2019

Tess Gerritsen - Dubbelgångare

Dubbelgångare
Rizzoli & Isles #4Titel & Omslag
Det här nya omslaget är riktigt snyggt, och titeln är klockren till den här handlingen.

Handling
När rättsläkare Maura Isles efter en intensiv konferensvecka i Paris kommer hem till sitt hus möts hon av blinkande blåsljus. Kriminalassistent Jane Rizzoli tar emot henne och leder henne till en bil som står parkerad utanför huset. I bilen sitter en död kvinna, skjuten med ett skott i huvudet. Mauras blod fryser till is. Den mördade kvinnan är en exakt kopia av henne själv. Vem är hon? Vad gör hon här?

Händelsen tvingar Maura att tänka tillbaka på sin bakgrund. Maura blev bortadopterad när hon var nyfödd och har ingen aning om vem hennes biologiska föräldrar är eller om hon har några syskon.
När Maura försöker lista ut vem den mördade kvinnan är, blir hon indragen i en fasansfull historia då den lokala polisen av en slump hittar nedgrävda människoskelett. Plötsligt jagas en brutal seriemördare som sätter hela landet i skräck.

Mörka hemligheter avslöjas och Maura får reda på mer om sin bakgrund än vad hon egentligen vill veta...

Mina åsikter
Riktigt spännande bok där det händer så mycket och vi får verkligen lära känna Maura på riktigt. Jane är gravid och jag har lite svårt att förstå hur hon orkar jobba ute på fältet och att hon får göra det när hon är gravid i åttonde månaden. Det är svårt att skriva om handlingen utan att spoila för mycket, jag kommer genast börja lyssna på nästa del i serien, har bara två böcker kvar nu sen får vi se om det går att få tag i övriga på engelska.

Spoiler varning!Åh vad jag lider med Maura i den här boken. Få veta vem sin syster är, efter att hon är mördad utanför sitt hus och sen så få veta att ens biologiska föräldrar är mördare. Jag tror att Mauras mamma inte hade blivit som hon blev om hon hade fått växa upp i en normal familj, varför kunde hon inte bo med sina föräldrar utan med sin kusin som var född psykopat.

Hon som överlevde, jag hoppas hon ber sin make fara och flyga och att hon får veta att de första två dygnen hon var försvunnen så var han med sin älskarinna på hotell, och att hon i sin tur berättar det för media. Han är mer brydd om att få synas och har inte en tanke på att fundera på vad han själv gör för idiotiska saker och vem han kör över, nej usch och fy.


Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

2 kommentarer:

  1. Vilken spännande bok detta verkar vara tack för tips. Ha en fin dag kram från Nina

    SvaraRadera
  2. Åh, den verkar vara riktigt bra! Tack för tipset!!

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...