18 januari 2019

Bokbloggsjerka 18-21 januari 2019

Redan förra veckan var tydligen Annika tillbaka med jerkan, jag har totalt missat det men nu är jag med. Helgens fråga är vilken är den bästa barnbok/ungdomsbok som du någonsin har skrivits?

När jag var yngre var det Kitty böckerna, 3 deckare, 5 böckerna och massa hästböcker som jag läste, hästserien jag verkligen följde slaviskt var Stallkompisarna. Jag har kvar mina ungdomsböcker, de ligger i lådor här hemma så de kanske blir omlästa för eller senare, annars kanske mina barn kommer vilja läsa dem. Jag lånade även massor av böcker på biblioteket från de minns jag Miranda böckerna, och massa skräck av King och Koontz, men de är ju inga ungdomsböcker.

Skulle jag välja ett svar utifrån det jag läst senaste tiden så skulle det nog vara Harry Potter (de jag har läst än så länge) Marie Lus Legend trilogi, Viktoria Aveyard Röd drottning serie (har bara läst 3)
Men det finns så många bra barn och ungdomsböcker idag, och hittar man en man inte gillar så kan man lägga bort den och läsa nästa.

11 kommentarer:

 1. Kitty-böcker hade jag en väldig massa, men de försvann när jag hade flyttat och inte höll ögonen på dem längre.

  SvaraRadera
 2. Kitty var populära för mig också, jag lånade mammas gamla utgåvor :)

  SvaraRadera
 3. Riktigt bra tips på barn och ungdomsböcker. Harry Potter-böckerna skall jag snart börja läsa för första gången. Slog nämligen till och köpte hela serien på engelska före jul.

  SvaraRadera
 4. Kitty läste jag också några under barndomen, och en och annan hästbok blev det också. Det tycks vara en period som många har haft.

  SvaraRadera
 5. Kittyböckerna gillade jag mycket i uppväxten. Femböckerna också.

  SvaraRadera
 6. Har faktiskt inte läst någon av de böckerna.

  SvaraRadera
 7. Harry Potter har jag läst två gånger. De är verkligen bra och det märks att de påverkat dagens ungdomar. Många har kommit kontakt med dem både som bok och film.

  SvaraRadera
 8. Vi sparade också en massa barn- ungdomsböcker, men barnen har inte alls varit intresserade trots att de läser en massa

  SvaraRadera
 9. Jag måste läsa Röd drottning snart.

  SvaraRadera
 10. Låter bekanta för en 50-talist utom Harry Potter som jag faktiskt inte läst.

  SvaraRadera
 11. Harry Potter läste jag aldrig då jag var yngre utan jag läser dem nu. Har läst de fyra första och jag är så glad att jag far resten av serien oläst för de är ju så bra! Även om jag har sett filmerna många gånger och vet vad som ska hända :)

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...