13 december 2018

Helgfrågan v. 50


Torsdag kväll och det här har varit en extremt lång dag, mina barn har haft vattkoppor men igår kom febern tillbaka till min yngsta, han fick även huvudvärk. I natt skulle han upp och kissa men kunde inte gå, somnade om och på morgonen kunde han inte heller gå och började små sluddra.
Så jag åkte iväg med han till akuten, blev skickad vidare till våran vårdcentral när de öppnade och där blev jag skickad till grannstadens sjukhus, det blev rätt komplicerat när det inte finns barnläkare över allt hela tiden.

Sen pga smittorisken så blev vi satta i ett karantärsrum på infektionsavdelningen, så de fick kontrollera att hans vattkoppor hade slutat smitta, vilket det hade så vi fick komma på barnavdelningen. Där konstaterades det fort att han har Hjärnhinneinflammation och vi blev hemskickade för vila, vilket sonen var överlycklig över för han ville bara åka hem och vila sedan vi åkte. Hjärnhinneinflammation pga virus behandlas inte, och det var skönt att de direkt förstod att det var pga vattkopporna så han slapp ta mängder av prover, det var en nog jobbig upplevelse för en 3åring. Så nu ska han vila några veckor så hoppas vi han är frisk nog för att orka med julafton.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Så nu ska jag svara på Mias helgfråga och sen lägga mig i sängen, för mentalt är jag så trött och musklerna är trötta efter att ha burit runt på sonen.

Har du sett någon bok som kommer ut till våren som du ser framemot?
Oh ja massor, eller det beror på när våren början.. ! Jag tyckte höstens utgivning var lite svag, men våren ojoj vad många som kommer i början på 2019. 
Gabriella Ullberg Westin - Överlevaren
Markus Lutteman - Floden
Lotta Lundh - Familjen
Harlan Coben - Inte utan dig
Emelie Schepp - Broder Jakob
Kamilla Oresvärd - Brudslöjan
Daniel Cole - Marionetten
Mats Ahlstedt - Trojanen
Fiona Cummins - samlaren
Sofie Sarenbrant - Skamvrån

Bonusfråga: Har du kollat på något luciatåg?

En av mina bästa vänner skickade ett klipp från deras luciatåg på jobbet, annars bara sett några bilder på facebook, nästa år ska jag se luciatåg i kyrkan då min dotter ska vara med.12 kommentarer:

 1. väldans springande mellan sjukhusen... många nya nyheter för mig.

  SvaraRadera
 2. Kommer säkert massor med böcker som man vill läsa under våren. Har hittat några intressanta.

  SvaraRadera
 3. Stackars din lillkille, usch usch usch! Av alla dina böcker är jag bara "bekant" med Sarenbrant. Kan tänka mig att läsa mer av henne.

  SvaraRadera
 4. men så jobbigt för den lille. min son fick också hjärhinneinflammation, men då var han äldre och blev inlagd på infektionskliniken. det var hemskt

  SvaraRadera
 5. Håller med om att det kommer väldigt många bra böcker under våren.

  SvaraRadera
 6. Det kommer nog mycket nytt i vår, har dock inte kollat in det så mycket än.... ;)

  SvaraRadera
 7. Usch vilken hemsk upplevelse! Hoppas han bara blir bättre nu.
  Jag ser fram mot Broder Jakob också. Och Gabriellas bok. Fast jag hade en annan titel på den...

  SvaraRadera
 8. Men fy vad jobbigt, men skönt att få ett svar på vad som var orsaken. Tack för tips på böcker.

  SvaraRadera
 9. Så jobbigt ni haft det, hoppas att allt går väl och att lillkillen kryar på sig. Vård borde verkligen finnas nära och tillgängligt på ett annat vis än idag! Böckerna av Kamilla Oresvärd och Mats Ahlstedt siktade jag in alldeles nyligen i Boktuggs katalog med olika samlade förlags kommande utgivning. Vill naturligtvis inte missa dom böckerna heller. :)

  SvaraRadera
 10. Men så typiskt att alla sjukdomar kommer runt jul

  SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...