28 december 2018

Christina Larsson - Socialgrupp nollTitel & Omslag Socialgrupp noll, ja jo titeln handlar delvis om handlingen, men berättar inte för mycket vilket är bra. Omslaget är inte heller speciellt avslöjande när det kan vara vem som helst.

Handling
Kriminalkommissarie Ingrid Bergman är tillbaka på jobbet efter en kortare tids föräldrarledighet. Hon började med att på deltid se över kalla fall och väljer ett ärende som fick stor uppmärksamhet eftersom endast offrets huvud hittades. Det mer än tjugofem år gamla olösta mordet på en kvinnlig lågstadielärare utvecklas åt ett helt annat håll än vad hon har kunnat förutse. Under en kartläggning i ett naturreservat norr om Göteborg påträffas en uttjänt brunn innehållande kroppar i olika stadier av förruttnelse. Identifieringen drar ut på tiden. Snart inser Ingrid att det finns en koppling till mordet hon utreder från början av nittiotalet och att mördaren förstått att de är honom på spåren.

Mina åsikter

Bitvis var boken lite seg, och jag förstår inte varför Ingrid ska jobba halvtid när Adam är pappaledig hon är ju dessutom på jobbet mest hela tiden och Adam är sur på det. Även om jag inte riktigt köper hur de som vet någonting har kunnat hålla tyst under så många år så gillar jag hur allting flätas ihop till en lösning, att de varit så nära sanningen utan att förstå det, hur vi gissar lösningen men inte alls får till det.

Spoiler varning!
Jag tror inte det är så där enkelt att lura barn som lever på gatan att lyckas ta blodprov, tänk så många han måste ha testat när det var en ovanlig blodgrupp mördaren var ute efter. Men att folk sysslar med organhandel och fixar organ svart är ju ingen nyhet och att man då försöker ta organ från människor som ingen lär sakna/bry sig om att leta efter är ju rätt logiskt.

Betyg 3.5 av 5
boken finns att köpas på adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...