26 november 2018

Daisy Meadows - Cornelia kompisälvan


Titel & Omslag
Precis som de tidigare böckerna så har omslaget och titeln allting med handlingen att göra, och man ser att det är en serie om älvor som alla hör ihop även om det är fristående delar.Det hade dock varit snyggt med glittriga omslag när det är mycket älvmagi som jag tror glittrar.

Handling
Cornelia kompisälvan ser till så att goda vänner inte börjar bråka. Men elake kung Bore är svartsjuk på alla som har riktiga kompisar och själv är han alldeles för sur för att kunna få några. Därför stjäl han de magiska föremål som Cornelia behöver för att skydda all vänskap. Nu måste bästisarna Rebecka och Kristin hjälpa älvan att hitta sakerna, och det snabbt. Annars kanske de och alla andra kompisar i världen blir ovänner...

Mina åsikter

Det här hör till en av de tjockare böckerna och nu efter att ha läst några stycken så känns de rätt enformiga. Men jag gillar handlingen, om att vara en bra kompis och det kommer även upp hur man är när man inte är en bra kompis.

Julias åsikter
Julia tycker att det var bra att det blev ett lycklig slut. Det var snällt att ge svartalferna och Kung Bore vänskapsarmband. Det hade varit roligare om boken hade haft färgglada bilder. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...