16 augusti 2018

Lisa Bjurwald - Tills bara åska återstår


Titel & OmslagSnyggt omslag som inte säger allt för mycket om handlingen, titeln däremot handlar så klart om de två hittaed kvinnokropparna.

HandlingTvå kvinnokroppar hittas utanför Karlstad, stympade och brända till oigenkännlighet. men ingen har anmälts saknad. Vilka är de mördade kvinnorna? Vad har de varit med om och vem hr velat se dem döda? På stadens psykiatriska klinik finns en skräckslagen tonåring som inte vill prata med någon. Kan hon sitta inne med svaren?

I Stockholm har Rebecka Born fått chansen att göra karriär som specialpolis i en elitgrupp som bekämpar terrorism och organiserad brottslighet. Första fallet blir att utreda de mystiska morden i Värmland. Väl på plats väcker otäcka fynd på Rebeckas släktgård, numera flyktingboende, bortträngda minnen till liv. Dessutom motarbetas hon av lokalpolisen och snart hotas både hennes karriär och psykiska stabilitet....
Mina åsikter
Jag tyckte boken var rätt seg till en början, Rebecka springer runt och gör saker på egen hand vilket hon inte borde göra när hon redan ligger illa till hon sina chefer på grund av saker hon har gjort tidigare. Vi får långsamt veta mer om Rebeckas förflutna samtidigt som vi kommer närmare ett svar på vilka kvinnorna är så boken får ett lyft i slutet men jag hade velat få veta mer om Rebecka och de andra karaktärerna är väldigt platta och bortglömda när jag stänger igen boken.  
Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...