26 juni 2018

Lisa Hågensen - Herrefolket

Bok #2 i Pure bred serien
Titel & Omslag
Jag gillar när man ser på böcker att de hör ihop i en serie och så är det med Pure Bred serien.

Handling
Nu ska vi få lära känna Dora som kallas för Freaket i första boken, vi får veta hennes sida av hur det är att växa upp med ett utseende som inte är okej (blond och blåögd) , hennes upplevelser och tankar från vissa delar som händer i första boken och även hur hon lär känna Thorbins syster Mira och sanningen bakom hennes död. Sen får man även veta vad som händer när hon kidnappas, var hamnar hon, vilka är Herrefolket, vad innebär det att vara en Purebred?

Mina åsikter

Jag trodde att den här boken utspelade sig före första boken, vilket det gjorde att jag väntade med att läsa den för jag vill ju läsa i ordning och när de skrivs i oordning blir det lite knepigt, men när jag väl började läsa boken så var det inga problem för den här boken utspelar sig lite före men mest samtidigt som första boken bara ur Doras perspektiv. Det var jätte intressant att få ta del av Doras story, speciellt den biten som var okänd om vad som hände när hon blev kidnappad.Det som stör mig lite i boken är att alla verkar bli kär i Dora och hon är ju egentligen inte speciellt brydd eftersom hennes stora kärlek inte finns längre.

Spoiler varning!
Fy vad jag tycker synd om Dora när hon är kidnappat, ta hennes ägg en gång i månaden i flera år, det måste vara fruktansvärt plågsamt fysiskt och kroppen kan ju inte må bra av att bli hormonbehandlad hela tiden.Så det var verkligen tur att hon lyckades fly. Jag gillar killen Ask som hon träffar, så det ska bli intressant att se vilken roll han kommer ha i nästa bok. När man vet att den heter Generalens älskarinna så kanske Dora och Ask får ihop det i alla fall, men det får vi ju veta mer om i nästa bok. 

Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på  adlibris bokus cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...